Index Vakbarát Hírportál

A Real 2-0-s vezetés után 4 gólt kapott

2014. augusztus 31., vasárnap 22:54

Nagyon úgy nézett ki, hogy a Real Madrid hamar lerendezi vasárnap esti bajnokiját a Real Sociedad otthonában, tizenegy perc után már két góllal vezettek Cristaino Ronaldo nélkül.

Sergio Ramos fejes góljával már az 5. percben vezettek a madridiak, hat perccel később pedig két volt Tottenham-játékos, Modric és Bale hozta össze a második találatukat. A horvát passza után Bale befűzte a védőjét és laposan a rövid sarokba helyezett. 

Gareth Bale Amazing Goal - Real Sociedad vs Real Madrid 0-2

Félórával később viszont visszajött a meccsbe a hazai csapat. Inigo Martinez egy csúsztatás után közelről vágta be a labdát a Real kapujába, hamarosan pedig az egyenlítés is meglett, egy beadásra Zurutuza robbant be és fejelt gólt. Olyan lendülettel jött, hogy ütközött Marcelóval, felkelni is alig tudott utána, néhány percig ápolni kellett. 

A második félidőben megfordította a mérkőzést a Real Sociedad. A 65. percben Canales, aki korábban játszott a madridiaknál, ügyesen tette a labdát Xabi Prietóhoz, ő középre passzolt, a védőjét megelőzve érkezett Zurutuza, és megszerezte csapata harmadik gólját. 

David Zurutuza második gól - Real Sociedad vs Real Madrid 3:2

És a 76. percben jött a negyedik is: Vela egy csúsztatás után levette a labdát az ötösnél, majd fordulásból a léc alá bombázott. Hiába reklamáltak kezezést a realosok, a bíró megadta a gólt, zsinórban a negyediket kapták a meccsen.  

Carlos Vela gól - Real Sociedad vs Real Madrid 4:2

A hajrára Khedira és Arbeloa jött a Realhoz, előbbi egy veszélyes fejesig jutott. A másik oldalon a negyedik gólt szerző Velának volt még egy nagy megmozdulása, elment a szélen két realos között, csak a tizenhatoson belül, hárman tudták megállítani. 

Benzema a hosszabbításban szépíthetett volna, hat méterről viszont nem tudott a kapuba találni fordulásból. Maradt a 4-2 a Real Sociedadnak, Ancelotti csapata elszenvedte második vereségét az idényben, legutóbb az Atlético Madridtól kaptak ki a Szuperkupa visszavágóján. 

Nyolc év után először kapott ki a Real Madrid kétgólos előnyből, 2006-ban a Sevilla verte őket így 4-3-ra. 

Elche-Granada 1-1 (0-0)
Deportivo La Coruna-Rayo Vallecano 2-2 (1-1)
Real Sociedad-Real Madrid 4-2 (2-2)
Villarreal-FC Barcelona 0-1 (0-0)
    szombaton játszották:
Espanyol-Sevilla 1-2 (0-1)
Atlético Madrid-Eibar 2-1 (2-1)
Athletic Bilbao-Levante 3-0 (1-0)
Cordoba-Celta Vigo 1-1 (0-0)
    pénteken játszották:
Valencia-Málaga 3-0 (2-0)
Getafe-Almería 1-0 (1-0)

Rovatok