Index Vakbarát Hírportál

Balotelli mindent kihagyott, a Pool így is lemosta a Tottenhamet

2014. augusztus 31., vasárnap 16:24

Brendan Rodgers Liverpool-edző rögtön a kezdőbe nevezte Tottenham elleni bajnokira a héten húszmillió euróért megvásárolt Mario Balotellit, az olasz csatárnak nem is kellett sok idő, hogy nagy helyzetbe kerüljön, a 3. percben közeli fejesét bravúrral védte a tottenhames Lloris.

Nem sokkal később már megszerezték a vezetést egy szépen kidolgozott akció után: Sturridge ugratta ki Hendersont, aki középre gurított, Sterling pedig közelről bevágta, megvolt a Liverpool-vezetés idegenben. 

A folytatásban is a vendégcsapat volt az aktívabb, Balotelli sokat dolgozott, a 31. percben ismét gólt szerezhetett volna, amikor a kifutó Lloris odaadta neki a labdát, a csatár viszont harminc méterről pocsékul találta el a labdát, ez is kimaradt. 

Mario Balotelli spoons it wide tottenham

A Tottenham legnagyobb helyzetére a 42. percig kellett várni, Adebayor csúsztatta tovább a labdát az üresen érkező Chadli elé, az erős lövést Mignolet tolta szögletre. 

A második félidő elején a hazaiaktól Dier összehozott egy tizenegyest, Joe Allent fogta meg, a poolos eldobta magát, megkapták a büntetőt, az első félidőben sokat hibázó Gerrard pedig magabiztosan bevágta, 2-0-ra vezettek. A Liverpool harmadik gólja szenzációs lett, a nyáron igazolt Alberto Moreno a saját térfelén labdát szerzett, végigrobogott a bal szélen, majd tizennégyről kilőtte a hosszút, a labda a kapufáról pattant be a 60. percben. Rodgers ezután cserélte le Balotellit, a vendégtábortól nagy tapsot kapott az új igazolás.

Alberto Moreno Amazing GOAL - Tottenham Hotspur vs Liverpool 0-3

A 70. percben Sterling az év egyik legnagyobb gólját lőhette volna, miután kicselezte az egész Tottenham-védelmet, de a végét elrontotta, belelőtte Llorisba a labdát. 

A 3-0 maradt a végéig, hiába hajtottak nagyon a hazaiak a becsületgólért. A Liverpool nyerhetett volna néggyel-öttel is, Sterling zseniálisan játszott, a második félidőre Gerrard is összeszedte magát. A vendégeknek ez volt a második győzelmük a bajnokságban, a Tottenham viszont először kapott ki. 

A másik meccsen az Aston Villa 2-1-re verte otthon a Hull Cityt, a Leicester City-Arsenal 1-1 lett.

Rovatok