Index Vakbarát Hírportál

3 fontos meccs, amit ugyanúgy bénázott el a DVSC

2014. szeptember 1., hétfő 11:44

A Debrecennek nem sikerült túl jól a szezon eleje, a legfontosabb meccsein rendre ugyanazokat a hibákat véti. A Bajnokok Ligája után után már a bajnokságban is egyre nagyobb a hátránya a Videoton mögött. 

BATE-Debrecen

A BATE elleni Bajnokok Ligája-selejtező első meccsén 1-0-ra nyert a Debrecen hazai pályán, és a visszavágón is megvolt a vezetés Sidibe tizenegyesével. A 38. percben azonban Bouadla megkapta második sárgáját, amiért kiállították. Az elsőt egy teljesen fölösleges szabálytalanságért kapta, nem engedett elvégezni egy szabadrúgást, a másodikat meg azért, mert utána rúgott az ellenfelének.

A fehérorosz csapat két perccel később egyenlített, a második félidőben pedig emberelőnyben felőrölte a DVSC-t, és 3-1-re nyertek úgy, hogy a továbbjutást érő gólt a 94. percben szerezték. „Tudom. Hülyeséget, őrültséget, butaságot. Sorolhatjuk a jelzőket, mindegyik igaz" - nyilatkozta tettéről a mérkőzés után a 26 éves Bouadla.

Újpest-Debrecen

A BL-ből való kiesés után a nyáron leigazolt Jovanovics játszotta el azt a magyar bajnokság 4. fordulójában, amit Bouadla. Két sárgával kiállították, a második szabálytalanság, egy lerántás, teljesen fölöslegesnek tűnt, ott futott mellette társa, Máté is, amikor visszahúzta újpesti ellenfelét.

A Debrecen emberhátrányban futballozva megint a legvégén esett össze, az újpesti Simon Krisztián a 91. percben szerezte meg a győztes gólt. 

DVTK-Debrecen

A hatodik fordulóban, vasárnap este a Debrecen megint eljátszotta ugyanezt. Az első félidőben még előnyben volt a Diósgyőr otthonában, aztán a második félidő hajrájában az egyik középpályásukat, Zsidai Lászlót a második sárgával kiállították, mert a saját tizenhatosa előtt kézzel nyúlt bele a labdába, noha a szándékosság azért vitatható. És mi következett?

A Diósgyőr tíz perccel később egyenlített, a győzelmük pedig csak annyin múlt, hogy Marjanovic a hosszabbításban a kapufát találta el, ha az bemegy, megint a mérkőzés legvégén veszítenek. 

Tíz pont mínusz

Mi a gond?

  • 775
    Fegyelmezetlenek a játékosok
  • 63
    Nincs szerencséjük
  • 46
    A bírók túl szigorúak

A döntetlennel tovább nőt a különbség a DVSC és a listavezető Videoton között, a fehérváriak már tíz ponttal előzik a címvédőt.

Kondás Elemér vezetőedző a vasárnap esti bajnoki után azt mondta, nem nagyon volt szerencséjük mostanában, de annak van szerencséje, aki tenni is tud érte, ugyanakkor a válogatott mérkőzés miatt szünet a lehető legjobbkor jön, mert tudnak pihenőt adni annak, akinek erre szüksége van, és remélhetőleg a sérültek is felépülnek majd.

Mivel a DVSC az Európa Ligából is kiesett, így már csak a hazai sorozatokra kell koncentrálnia, a szünet után a Szeged jön nekik a Magyar Kupában, a bajnokságban pedig a hat forduló után még nyeretlen Pécset fogadják majd. 

Rovatok