Index Vakbarát Hírportál

A PSG-nél kiakadtak: Platini megöli a francia futballt?

2014. szeptember 2., kedd 20:09

A nyáron nem tudta megvásárolni a francia PSG az argentin Di Maríát a Real Madridtől, mert túl drága volt nekik a vb-ezüstérmes, pedig a klub elnöke szerint hozzájuk ment volna a legszívesebben, derült ki a klub vezetőjének keddi nyilatkozatából.

Nasszer al-Khelaifi arról is beszélt, mennyire földhöz vágta őket az UEFA pénzügyi fair playre vonatkozó szabálya, még ha nem is emiatt mondtak le Di Maríráról végül. Neki is ment az UEFA-t irányító francia Michel Platininek.

"Nem tudom, hogy Platini szándéka az-e, hogy megölje a francia futballt, de a pénzügyi fair play-szabály egyáltalán nem fair. Nagyon nehéz megérteni, és az egész csak oda vezet, hogy a nagy klubok ugyanúgy nagyok maradnak, a kicsik meg kicsik" - érvelt a klubtulajdonos. 

Al-Khelaifi azt mondta, találkozót kezdeményeznek az UEFA-val, hogy megvitassák a szabályt, és elérjék az enyhébb változtatásokat. "Ha nem sikerül, az lesz a vége, hogy a szponzorok más sportágakba fektetnek be, például a Forma-1-be" - tette hozzá.

A párizsi klub nemrég büntetést kapott az UEFA-tól a pénzügyi fair play megsértésért, ezért csak ötvenmillió eurót költhettek a nyáron. A szabály lényege, hogy a kiadásaik nem haladhatják meg a bevételeiket, az európai szövetség ezzel igyekszik megakadályozni a féktelen költekezést. 

Rovatok