Index Vakbarát Hírportál

Argentína bosszút állt a vb-döntőért: 4-2!

2014. szeptember 3., szerda 21:52

2-0-ra vezetett félidőben azon a barátságos meccsen az argentin futballválogatott, amit szerda este játszott a németekkel Németországban. Agüero a 21., Lamela a 40. percben talált be.

Aztán a második félidő így folytatódott: Fernandez 47', Di Maria 50', vagyis 0-4 volt az állás. Schürrle az 52.-ben szépített 1-4-re, majd a vb-döntőt 1-0-ra eldöntő Götze is betalált a 78.-ban, a vége így 2-4 lett a hazaiak szempontjából.

Germany vs Argentina 2-4 barátságos

Az eredmény persze csak addig meglepő, amíg a német kezdőre nem pillantunk: Neuer - Großkreutz, Höwedes, Ginter, Durm - Kramer, T. Kroos, Schürrle, Reus, Draxler - Gomez. Közülük csak Neuer, Höwedes, Kramer és Toni Kroos kezdett a világbajnoki fináléban, Kramert 20 perc után le kellett cserélni.

Argentína így állt fel: Romero - Zabaleta, F. Fernandez, Demichelis, Rojo - Mascherano, Perez, Biglia, di Maria, Aguero - Lamela. Közülük csak a vb-re ki sem vitt Lamela és az akkor sérülés miatt hiányzó Di Maria nem szerepelt a júliusi döntőn.

Messi ott volt a brazíliai meccsen, most viszont sérülés miatt el sem utazott Düsseldorfba.      

A németeket természetesen még mindig a világbajnok kapitány, Joachim Löw edzi, az argentinoknál Sabella mester helyett már az exbarcás Tata Martino ült a kispadon.

A világbajnokságon nyolcaddöntős amerikai csapat Csehországban tudott 1-0-ra győzni, míg a Brazíliában a csoportkör után búcsúzó angol válogatott szintén 1-0-ra nyert a vendég Norvégia ellen szerdai barátságos mérkőzésén.

Szerdai eredmények

Németország-Argentína 2-4 (0-2)
Anglia-Norvégia 1-0 (0-0)
Dánia-Törökország 1-2 (1-0)
Csehország-Egyesült Államok 0-1 (0-1)
Oroszország-Azerbajdzsán 4-0 (3-0)

Rovatok