Index Vakbarát Hírportál

Pintéren segített a kommunikációs tréning

2014. szeptember 3., szerda 10:29 | aznap frissítve

Összeszedetten, kinyomtatott jegyzeteket használva beszélt Pintér Attila a futballválogatott szövetségi kapitánya. Ez már a kommunikációs tréning eredménye, állapította meg a Blikk a kapitány hétfői, telki sajtótájékoztatóján látottak alapján, de vannak még hiányosságok, tette hozzá a lap.

„A sajtótájékoztató elején pontokba gyűjtötte, milyen témákat szeretne érinteni, majd az újságírói kérdések alatt is végig higgadt maradt, nyugodt vérmérséklettel válaszolt. Akkor sem esett ki a szerepéből, amikor sokadszor akartak tőle választ kapni arra, hogy miért nincs a keretben Szalai Ádám" – áll az újságban.


Broadcast live streaming video on Ustream

A válogatott sajtófőnöke, Sztancsik Tamás elmondta: a kapitány vele szokott egyeztetni a tájékoztatók előtt, és kommunikációs tréningre is jár. Erre a Magyar Labdarúgó Szövetség kötelezte a kapitányt májusban. Az akkori hírek szerint Batiz András volt kormányszóvivőt kérték fel. (Hogy milyen problémák voltak Pintér stílusával, arról itt olvashat.)

A Blikk által megkérdett kommunikációs szakértő pozitívumként értékelte, hogy Pintér többször elmondta alapüzenetét, nem sértődött meg, és oldottabb volt, de még mindig vannak hibái: vontatottan beszélt, és nem volt mindig összefüggő a mondanivalója.

Rovatok