Index Vakbarát Hírportál

Ha Rooney is így bénázik, mit akar Anglia?

2014. szeptember 4., csütörtök 11:14

A futball-világbajnokságon leégő Anglia Norvégiával játszott barátságos mérkőzést a Wembley-ben, és bár 1-0-ra győzött Wayne Rooney büntetőjével, aligha nyerték vissza a szurkolók támogatását. Nem olyan játékot mutattak, amivel Európa legjobbjai között lehetnének.

A Wembley-be 2007-es újranyitása óta most mentek ki a legkevesebben, 40 181-en hazai válogatott meccsre. Aki ott volt, az sem láthatott jó futballt. Igaz, a csapatkapitánnyá kinevezett Rooney 41. válogatott góljával minden idők negyedik legjobbja lett Angliában, de nem ment neki sem igazán a játék. Itt van példának ez a jó 15 méterről elmért indítás:

Rooney-nál is volt azonban rosszabb, James Milner elképesztően sokat bénázott. Némileg érthetelen volt, hogy miért játszatta Roy Hodgson, mert a középpályás klubjában, a Manchester Cityben is csak negyedórát kapott eddig a szezonban.  Egy kisszögletnél sem találta meg csapattársát a második félidőben bő 20 percet kapó játékos, de a legröhejesebb megoldása az lett, mikor társa mögé ívelt vagy húsz méterrel.  

Mind Hodgson, mind Rooney elmondta, hogy a Svájc ellen Eb-selejtezőn ennél jóval többet kell nyújtaniuk. A 11-esen kívül csak egyetlen kaput eltaláló lövésük volt.

Rovatok