Index Vakbarát Hírportál

Di María: A Real nem akarta, hogy játsszak a vb-döntőn

2014. szeptember 6., szombat 11:31

Azt állítja Ángel di María, az argentin válogatott, és nyár óta már a Manchester United szélsője, hogy a vb-döntő napján levelet kapott a Real Madridtól, korábbi csapatától, melyben az szerepelt, nem játszhat a mérkőzésen, mert attól félnek, kiújul a sérülése.

Délután négykor kezdődött a mérkőzés, én pedig épp készültem, hogy a lehető legjobb állapotban legyek, tudva, hogy könnyen újra megsérülhetetk. A döntő járt a fejemben, bár tudtam, hogy ha játszom, 90 százalék az esélye, hogy kiújul a sérülés

– mondta az América & Closs podcast adásában.

Állítása szerint amint megkapta a levelet, összetépte azt, nem érdekelte, mi történik. „Sokat szenvedtem aznap reggel, ez volt a legrosszabb dolog, ami valaha történt velem. Senkivel nem beszéltem a klubnál erről. Nem számít már.”

Végül a válogatott szövetségi kapitánya, Alejandro Sabella hozta meg a döntést, hogy Di María nem játszhat a döntőben, ahol Argentína hosszabbításban kapott ki Németországtól. A két csapat a héten barátságos meccsen tudta le a „visszavágót”, ahol Di María három gólpasszt és egy gólt jegyzett a 4-2-es argentin sikeren.

A játékost a nyáron 60 millió fontért adta el a Real Madrid a Manchester Unitednek, így ő lett az angol bajnokság történtének legdrágább igazolása. A műsorban a Real elnökéről, Florentino Perezről is beszélt, akivel szerinte semmifelé kapcsolata nincs, és amikor aláírta  a szerződését, az elnök jelen sem volt. Azt is elárulta, hogy sosem kérte, adják el, a csapat vett új játékosokat, ezért kellett mennie.

A legérdekesebb viszont az volt, amit korábbi csapattársáról, Cristiano Ronaldóról mondott, aki végig kiállt mellette, egy éve is az ő kérésére nem adták csak el, és idén is azért harcolt, hogy a Realnál maradhasson az argentin. „Nem tudom, meddig marad még a Madridnál” – zárta Di María.

Rovatok