Index Vakbarát Hírportál

Platini eltiltaná Ribéryt a Bayernből

2014. szeptember 7., vasárnap 13:37

Meglehetősen szokatlan módon próbálja rávenni Michel Platini, az UEFA francia elnöke Franck Ribéryt arra, hogy térjen vissza a válogatottba, ugyanis a német Bildnek adott interjújában megemlítette, hogy akár el is tilthatja a játékost klubcsapatából, ha nemet mond a válogatottnak.

Ribéry sérülés miatt hagyta ki a nyári világbajnokságot, majd augusztusban jelentette be, hogy végleg visszavonul a nemzeti csapattól. Platini viszont elfogadhatatlannak tartja ezt a döntését.

Egyáltalán nem tudom ezt megérteni. Nem a játékos döntése, hogy akar-e játszani a válogatottban, vagy sem, hanem a szövetségi kapitányé. Philipp Lahm esetében sem értem, nem az övé a döntés, de ha Joachim Löw nem akarja többet behívni, az más kérdés.

Ribéry esete nagyon más történet. Egyszerűen nem rajta múlik, hogy így döntsön. Ha Didier Deschamps behívja, akkor meg kell jelennie a válogatottban. Ezt a FIFA szabályzata is kimondja. Ha nem jelenik meg, akkor 3 meccsről eltiltják a Bayernből. Francia, nálunk lesz az Európa-bajnokság 2016-ban, nem a lengyeleknél, muszáj, hogy játsszon

– fakadt ki Platini.

Rovatok