Index Vakbarát Hírportál

Tűzoltó, rendőr, bolti eladó: melyik válogatott kezdője ez?

2014. szeptember 8., hétfő 11:45

Nem sikerült valami jól a gibraltári válogatott első tétmérkőzése az Eb-selejtezőkön, a csapat hazai pályán 7-0-ra kapott ki Lengyelországtól, pedig a legutóbbi felkészülési meccsükön Máltát megverték, azelőtt meg az észtekkel ikszeltek.

A csapat foglalkozás szerinti összetétele már árnyalja az eredményt, a kezdő tizenegyben ugyanis csak két olyan játékos volt, aki valóban a futballozásból él meg.

A kapusuk tűzoltó, míg a védelemben van eladó, ügyfélszolgálatos, de a középpályán a szűrésért is egy rendőrnek kellett volna felelnie. Az egyetlen csatáruk szállítmányozásból keresi a pénzt, a többiek raktárosok, rendőrök, vagy irodában dolgoznak. 

Gibraltar's starting XI has two policemen, a fireman, an admin clerk, only two pro footballers http://t.co/jmCQPed7it pic.twitter.com/2kU3tYSfem

— MailOnline Sport (@MailSport) 2014. szeptember 7.

A kezdőcsapatban három testvér is szerepel, a Casciaro család adja a válogatott csatárát, egyik a középpályás a harmadik a szűrő.

A vasárnap esti hétgólos mérkőzésen a bayernes lengyel Lewandowski négy gólt rúgott, Grosicki kettőt és Szukala is betalált. 

„Az erőnlétünk szerepet játszott a vereségben, a lengyelek pontosan tudták, meddig bírjuk majd. Ha szívvel játszunk, elérhetjük a céljainkat, de negyvenöt perc után összetörtük, nem bírtuk fizikálisan. Sokat tanultunk, egy olyan csatár, mint Robert Lewandowski ellen semennyi területet nem szabad hagyni, különben megbüntet minket" - mondta a nagy vereség után Allen Bula, Gibraltár szövetségi kapitánya. Pintér Attila magyar szövetségi kapitány is valam hasonlót mondott az északírek elleni égés után. 

A gibraltáriaknak nem lesz könnyű dolguk, a németekkel, a skótokkal, az írekkel és a grúzokkal is meg kell még mérkőzniük. 

Rovatok