Index Vakbarát Hírportál

Már a selejtező előtt válságstáb ült össze

2014. szeptember 9., kedd 09:25

A válogatott védője, Juhász Roland sem tudja, hogy mi lesz a magyar csapattal, a harmincegy éves Videoton-játékos az északírek elleni vasárnapi vereség után a Nemzeti Sportnak nyilatkozott. 

Hogy nincs igazán számottevő labdarúgónk a színvonalasabb bajnokságokban, mutatja, nem piacképes a magyar játékos, azért kéne tennünk, hogy újra az legyen. A kapitány is abból főz, amije van. A vasárnap azonban megint csak elbizonytalanított, nem látom, merre tartunk.

A korábbi Anderlecht-futballista szerint az NB I.-ben bátrabban kellene bánni a tehetségekkel, és több lehetőséget adni nekik, a külföldiek számát pedig korlátozni. 

„A probléma nyilván összetett, mindenesetre a kiindulópont az lenne, hogy eldöntjük végre, mit akarunk, felvázolunk egy stratégiát, ami mögé mindenki felsorakozik, mert csak úgy lehetünk újra sikeresek, ha közös ügy a futball. Most sajnos ennyire lent vagyunk, mint a meccs is mutatta, de dűlőre kéne jutni abban, felépítünk-e valamit” – tette hozzá Juhász.

A lap információi szerint az MLSZ vezetősége már az északírek elleni selejtező előtt összeült, és arra jutottak, ha nem sikerül jól az első tétmeccs, akkor kapitányváltás lesz. Az utód Mészöly Géza lehet, akinek nem sikerült valami jól az U19-es válogatottal a hazai rendezésű Európa-bajnokság, csak egy meccset tudtak megnyerni, igaz, ezzel vb-re jutottak, de a portugáloktól hatot kaptak.

Csányi Sándor MLSZ-elnök a vasárnapi kínos vereség után azt mondta, személyes csalódás volt számára a válogatott játéka, Pintér sorsa pedig alaposabb kiértékelést, a szakemberekkel és a játékosokkal folytatott konzultációt kíván.

Juhász erre egyébként azt tudatta az Indexszel, hogy ő nem tud róla, hogy az elnök beszélni szeretne vele.

Rovatok