Index Vakbarát Hírportál

Nem kellett Van Gaalnak, 2 gólt lőtt az angol válogatottban

2014. szeptember 9., kedd 11:59

A Manchester United az átigazolási időszak utolsó perceiben adta el angol válogatott játékosát, Danny Welbecket az Arsenalnak, Van Gaal már akkor kritikákat kapott a döntés miatt.

A támadót húszmillió euró körüli összegért vették meg a londoniak, azóta egyetlen tétmeccset játszott, hétfőn a válogatottban kezdett a Svájc elleni Eb-selejtezőn, az ő duplájával nyertek.

Az elsőnél egy labdaszerzés utáni gyors támadást fejezett be közelről, a másodiknál pedig ziccerben tette el szépen a labdát a hazaiak kapusa mellett. Welbeck az első gólja után az új arsenalos csapattársaihoz, Calum Chambershez és Alex Oxlade Chamberlainhez rohant oda ünnepelni.

Switzerland vs England 0-2 All Goals

Két góljával valószínűleg a legnehezebb meccsüket nyerték meg az angolok, a csoportban még a szlovénok, a litvánok, az észtek és a San Marinó-iak szerepelnek. 

Az arsenalos Jack Wilshere a győzelem után azt nyilatkozta, Welbeck bizonyított a Manchester Unitednek is, és a szél helyett sokkal jobb helye van középen, ahol befejezheti az akciókat. Az angol lapok is Welbeckkel a címlapon jelentek meg, a 23 éves játékos várhatóan a hétvégén már kezdeni fog új klubjában. 

A napokban egyébként a korábbi United-védő Rio Ferdinand is megszólalt, miután volt klubja elengedte Welbecket. „Alig hiszem el, hogy eladták, számomra ez őrültségnek tűnik. Úgy vélem, a Unitednél azért volt frusztrált, mert bármit is csinált, Rooney és Van Persie mindig előrébb volt nála.” 

Nemcsak Ferdinand kritizálta Van Gaalt, a szurkolók is nekiestek Van Gaalnak a Twitteren a hétfő esti mérkőzés után. 

Rovatok