Index Vakbarát Hírportál

Amiben Puskás még mindig lenyomja CR-t

2014. szeptember 10., szerda 09:15

A Marca a spanyol bajnokság nyitányára ezúttal is összeszedte a spanyol liga rekordjait, Puskás Ferenc még mindig tart egyet a Real Madridnál, immár 53 éve.

Puskás ugyanis sorrendben hét bajnokin betalált, és mindezt két egymást követő szezonban megtette.

1959-60-ban a Zaragoza, az Athletic Bilbao, az Elche, az Osasuna, az Atletico Madrid, a Sevilla és az Oviedo volt az áldozata, 13 gólt lőtt nekik.

Egy év múlva ugyanennyi találatot jegyzett hét meccsen, ekkor a Valladolid, a Betis, a Racing Santander, az Atletico Madrid, a Real Sociedad, az Elche, végül az Espanyol kapuját vette be.

Cristiano Ronaldo egyelőre még nem dobogós ebben az összevetésben, mert a harmadik hely Olmedóé. Ronaldónak volt ugyan 46 gólos szezonja, valamint 41 gólos is, ez a sorrendiség elérhetetlen volt neki.

A Barcelonánál Messi egyébként zsinórban 19 bajnokin volt eredményes, ezzel ő az abszolút rekorder, pláne, hogy ezeken a meccseken 29 gólt lőtt.

A katalánoknál amúgy Kubala László 135 góljával a harmadik az örökranglistán, Messi 235-nél jár, a Kubala előtti időszakból Cesar 195-öt ért el.

Puskás egyébként 38 évesen és 233 naposan lőtte utolsó gólját a Realban, ez is klubrekord, ezt szinte biztosan nem veszélyezteti egy ideig senki.

Rovatok