Index Vakbarát Hírportál

Ijesztően összeesett a PSG védője

2014. szeptember 11., csütörtök 10:43

Serge Aurier, az elefántcsontparti válogatott és a francia PSG jobbhátvédje ijesztő agyrázkódást szenvedett szerdán Kamerun ellen az afrikai nemzetek kupája-selejtezőn.

A védő egy szögletnél ugrott fel fejelni a kameruni Stephane Mbia mellett, de a labda helyett csak a kameruni középpályás fejét találta el, ami után azonnal összeesett, majd jól láthatóan görcsös rángásba kezdett a teste.

Aurier agyrázkódása

A társak ijedten hívták az orvosokat a pályára a 21 éves hátvédhez, akit gyorsan elláttak, mielőtt hordágyon vitték volna le, hogy kórházba szállítsák. A szövetségi kapitány, Herve Renard a mérkőzés után annyit mondott csak, hogy nem súlyos a sérülés, de egyelőre nem lehet tudni, mikor játszhat újra Aurier.

Az elefántcsontparti szövetség rövid, francia nyelvű közleményében tagadták, hogy Aurier görcsöt kapott volna az összefejelés után – habár ez a videón jól látható volt.

A FIFA orvosi bizottságának vezetője, Michel D'Hooghe kedden jelentette be, hogy új szabályokat vezetnének be az agyrázkódások esetére, többek között azt, hogy ilyen gyanú esetén az érintett játékosnak legalább 3 percet ki kelljen hagynia a mérkőzésen.

A mérkőzést végül Kamerun nyerte 4-1-re.

Rovatok