Index Vakbarát Hírportál

Ez az igazi összetartás: jöhet az orosz nemzeti klubcsapat

2014. szeptember 12., péntek 11:26

A lehető legkomolyabb összetartásban találta meg az orosz futballszövetség a megoldást arra, hogy elkerüljék a 2018-as, hazai rendezésű világbajnokságon a brazíliaihoz hasonló gyenge szereplést – most nyáron ugyanis az oroszok három meccsen csak két pontot szereztek, így már a csoportkörben kiestek.

A 2017-18-as bajnokság előtt a szövetség azonban kivásárolná a válogatott tagjait a klubjaikból, és egy csapatként nevezné őket az orosz ligába, Russia 2018 néven.

Erről Anatolij Vorobjev beszélt az ITAR-TASZSZ hírügynökségnek, de kiemelte, hogy ez csak egy lehetséges forgatókönyv a sok közül.

„Világos, hogy csak csapatmunkával tudjuk felvenni a versenyt a világ legjobbjaival. A mostani helyzetben pedig némi előnyhöz kell jutnunk. Ennek egyik, talán legfontosabb módja, hogy csináljunk egy erős magot a csapatnak” – mondta az orosz szövetség főtitkára.

A válogatott játékosok a téli szünet alatt visszatérhetnének eredeti csapatukhoz, míg tavasszal a BL-mérkőzésekre is nélkülöznék őket a nemzeti klubból, ha erre szükség lenne.

A nyári világbajnokságon nem volt idegenlégiós az oroszok 23 fős keretében, melybe a legtöbb játékost a CSKA Moszkva (5), a Dinamo Moszkva (6) és a Zenit (4) adta. A hétvégi, Liechtenstein ellen 4-0-ra megnyert Eb-selejtezőn is csak egyetlen játékos volt a keretben, aki nem orosz csapatban játszik: Gyenyisz Cserisev, aki jelenleg a Villarrealnál van kölcsönben a Real Madridtól.

Rovatok