Index Vakbarát Hírportál

A 93. percben adta meg a kegyelemdöfést a PMFC a Lokinak

2014. szeptember 13., szombat 16:43

A PMFC meglepetésre 2-0-ra győzte le a DVSC-t a Nagyerdei Stadionban az NB I. hetedik fordulójában. A Pécsnek ez volt az első győzelme a szezonban. Legutoljára május 10-án tudott nyerni.

A címvédő Debrecennek sem ment eddig túl jól a szezonban, de otthon akkor is esélyesebbnek számított. Az első félidőben uralta is a meccset, de a helyzeteket éppen a pár hete tőlük igazoló Polekszics védte remekül a kaput. A pécsiek a vezetést is megszerezhették volna a félidő közepén, de Máté a gólvonalon előtt tisztázott.

A PMFC az 55. percben szerzett vezetést, Novakovics kapus elsodorta Uzomát a 16-oson belül, az ezért járó büntetőt pedig Mohl rúgta be határozottan. A Pécs ezután leginkább már csak kontrázni próbált, de végül ez be is jött neki. Már a 92. percben is veszélyeztettek, de ehhez Novakocsi ügyetlensége kellett. A kijövő kapus felett átpattan egy indítás, és azt csak a gólvonal előtt tudta elcsípni. Egy perccel később azonban már verve volt.

A támadásban Pölöskey érkezett középen, és a balszélről jövő beadást kapura fejelte, ezt még védeni tudta Novakovics, de a kipattanó után következő lövést már nem. A Pécs győzelmével hatpontos a bajnokságban, a DVSC maradt nyolcpontos.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
DVSC-TEVA - PMFC-Matias 0-2 (0-0)
Debrecen, 2600 néző, v: Erdős
    gólszerzők: Mohl (55.), Pölöskey (92.)
    sárga lap: Máté (43.), Novakovics (54.), illetve Nagy J. (57.)

Rovatok