Index Vakbarát Hírportál

Zseniálisabb gólpassz nem létezik

2014. szeptember 13., szombat 22:11

Egy naptári évben hétszer még sohasem találkozott egymással a Real Madrid és az Atletico Madrid. A legemlékezetesebb meccsük természetesen Lisszabonban, a Bajnokok Ligája döntőben volt, amikor a 93. percig tudta őrizni az Atletico a vezetést, akkor azonban egy szöglet utáni hajszálpontos fejessel jött Sergio Ramos. A hosszabbításban pedig hármat lőtt a Real, ezzel megszerezte a tizedik BL-győzelmét.

Az Atletico azóta jobban kicserélődött, hiszen nem Courtois volt a kapuban, balbekkben pedig nem Filipe Luis, Diego Costa is hiányzott centerből. Mindhárman a Chelsea-hez távoztak.

A Realba érkezett James Rodriguez és Toni Kroos, a jobbhátvéd posztján pedig Carvajal sérülés miatt nem lehetett a kezdőben, Arbeloa került be helyette.

Akárhogy is alakult át az Atletico, és ha nélkülözte is a játékvezető meglegyintése miatt eltiltott edzőt, az argentin Diego Simeonét, a stílusa jottányit sem változott.

És szögletből is ugyanolyan veszélyes az Atletico, mint tavaly, amikor 12 gólt értek el így.

Most azonban nem a védők, hanem Tiago érkezett tökéletes ütemben Gabi beívelésére, és három méterről a rövidbe csúsztatott a dermedten álló védők között, Casillas is csak nézte a labdát.

Ezek után rákapcsolt a Real, és Siquera, aki Filipe Luis helyét vette át a védelem bal oldalán, megette Cristiano Ronaldo biciklicseleit, és hozzáért, amikor kifelé tolta a labdát. Nyilvánvaló tizenegyes volt, a bíró megadta, a sértett pedig a jobb kapufa mellé gurította a labdát, a kapus a másik irányba várta.

Real Madrid vs Atletico Madrid 1-2

Benzema fejjel gólt szerezhetett volna, de sokkal nagyobb helyzetbe került, amikor CR magára vonta a teljes védelmet, aztán középre adott, ahol teljesen üresen érkezett a francia, de hosszan és ügyetlenül vette át, így Moya felvehette a labdát.

A második félidőben mérséklődött az iram, aztán a Simeonét helyettesítő Burgos cseréi nemcsak felpörgették a meccsét, hanem meg is nyerték.

Az egyik csere, Griezmann tolta ki a labdát Juanfrannak, aki jól adott középre, Raul Garcia eljátszotta, hogy kapura lő, ezzel magára vonta a védők figyelmét, de ehelyett a lábai között átengedte a labdát a mögötte álló Arda Turannak, aki állítgatás nélkül kilőtte a jobb alsót. Casillas ment a labdáért, de nem érte el.

Fantasztikus lövőcsel volt, és nagyszerű befejezés a töröktől, aki szintén csere volt. (Sérülés miatt hagyta ki a BL-döntőt, most látszik csak, mekkora veszteség volt az.)

A Real is rákapcsolt, de most nem volt meg az az erő bennük, amivel be tudják szorítani az Atleticót, mint májusban, ezért veszítettek.

Kétszer egymás után legyőzte bajnokin az Atletico a Realt a Bernabeuban, amire talán még sohasem volt példa.

Rovatok