Index Vakbarát Hírportál

Casillas élete legnyomasztóbb estéje

2014. szeptember 14., vasárnap 13:07

A Real Madrid a tavalyi vereség után idén is kikapott hazai pályán az Atletico Madridtól. A vendégcsapat szerzett vezetést, Ronaldo büntetőből egyenlített, az ő passza után Benzema a meccs helyzetét hagyta ki, a második félidőben pedig a csereként beálló Arda Turan nyerőember lett.

 

Az első gólt Tiago fejelte, az egész védelem hibázott a 10. percben, de talán Casillastól elvárható lenne, hogy három méterre a kapujától kimozduljon, hiszen a játékos ott találkozott a labdával, és onnan csúsztatott a rövidbe.

A közönség is így gondolta, mert a Marca emlékeztet rá a tudósításában, hogy folyamatosan fütyülték a kapust a hátralévő 80 percben.

„Nem egyszerű zümmögés vagy moraj volt, hanem egyértelmű füttyszó, élete legkeményebb estéje volt ez a kapusnak, aki 15 éve véd a Bernabeuban” - írja a szaklap.

Casillas elismerte, hibázott a szögletből, és azt is kifejtette, hogy ugyan megnyerte a BL-t tavaly a Real, de a szélről belőtt labdák, illetve a szabadrúgások rendre gondot okoztak a védőknek.

„Azért fogok dolgozni és harcolni, hogy éltessenek, hogy megváltozzon ez a hangulat. A közönség véleménynyilvánítása igen fontos nekem, tiszteletben tartom, és továbbra is úgy tisztelem őket, mint mikor megtapsoltak. Be akarom bizonyítani, hogy érdemes vagyok még a közönség szeretetére, vissza szeretném nyerni a nézők kegyeit.”

A 33 éves Casillas a BL-döntőn is hibázott, a világbajnokságon is csak árnyéka volt önmagának, ott látszott igazán, mennyire mélypontra került a bizonytalanság miatt, hiszen a bajnokságban akkor nem védhetett.

Mivel azóta Diego Lopez távozott – a Milan kapusa lett -, úgy látszott, nyugodt szezonja lesz, de mivel nem hogy pontokat nem hoz, hanem inkább rajta mennek el a meccsek, Keylor Navas lehet a helyettese.

Ő a Levanténak sok pontot hozott az előző szezonban bravúrjaival, a Costa Rica-i válogatottban pedig parédozott a vb-n, egész más lelkiállapotban van tehát, mint a 157-szeres spanyol válogatott Casillas.

Pepe is megerősítette azt, hogy még többet kell gyakorolniuk a szabadrúgások utáni beívelések hatástalanítását, különösen az Atletico ellen, amelyiknek ez a fő fegyvere, az egész ligában a legtöbb fejesgólt ők érték el.

„Nem hallottam a füttyszót, de azt le kell szögezni, a közönségnek mindig gaza van” - értékelt a portugál védő.

A Realra kedden a Paulo Sousa vezette Basel vár a Bajnokok Ligájában, hasonló megingás már nem fordulhat elő.

Rovatok