Index Vakbarát Hírportál

Mourinho is hason Diego Costa előtt

2014. szeptember 15., hétfő 08:46

Diego Costa a negyedik fordulóban már a hetedik gólját lőtte a Chelsea-ben, az angol bajnokságban is rekordot jelent ez a tempó, mert négy meccsen eddig maximum hat gólig jutottak a csatárok.

Az eddigi csúcstartó amúgy Micky Quinn és az argentin Sergio Agüero volt, aki szintén az Atletico Madridból érkezett a Premier League-be, ő a Manchester Cityben négy meccs alatt hatot vágott. A Guardian megjegyzi, hogy Quinn 250 ezer fontba került, míg a brazilból spanyollá lett Costa 32 millióba.

Costa a Swansea ellen előbb fejjel, majd kétszer lábbal volt eredményes, ezzel a mesterhármassal fordított. 22 perc alatt lőtte a három gólt, igaz, közte volt a szünet is.

chelsea vs swansea 4-2

Az angol lapok megjegyzik, Drogbának 18 meccs kellett ennyit találathoz, Sevcsenkónak már 41, de még rajta is túltesz Fernando Torres, aki 43 meccs alatt jutott el 7 gólig. John Meredith 1928-ban volt képes ugyanilyen rajtra.

Sevcsenko aranylabdásként, Torres Európa-bajnokként érkezett, és mindkettőjük pályája jól jelzi, mennyire nehéz érvényesülni a klubnál.

"Ez a hét gól kellemes meglepetés, fantasztikus rekord nem számítottunk rá. Ráadásul egyet sem büntetőből lőtt" - értékelte őt edzője, José Mourinho.

"Biztos voltam a sikeres beilleszkedésében, de amit látunk, minden képzeletet felülmúl" - összegzett.

Az angol lapok arról sem feledkeznek meg, hogy Cesc Fabregas a négy meccsen hat gólpasszt adott, ez is rekord.

Rovatok