Index Vakbarát Hírportál

Nem bír leállni a koreai Messi

2014. szeptember 15., hétfő 14:14 | kilenc éve frissítve

Nem elég, hogy Szung Vu Li, a Barcelona 16 éves dél-koreai tehetsége sorra döntögeti Lionel Messi gólrekordjait a különböző korosztályokban, de az U16-os Ázsia-bajnokságon is remekel, klubcsapatától távol. A koreai az U15-ösök között 38 gólig jutott 29 meccsen, míg Messi csak 37-et lőtt 30 találkozón.

A korosztályos tornán szerdán már az elődöntők következnek, ahol Dél-Korea Szíriával találkozik majd (Ausztrália pedig Észak-Koreával), Szungnak pedig hatalmas szerepe van abban, hogy eddig jutott, és nem mellesleg a torna egyik legnagyobb esélyese a dél-koreai válogatott.

Az első, Omán elleni meccsen ugyan nem talált be, de Malajzia ellen az ő góljával nyertek, Thaiföld ellen ő lőtte az elsőt csapata két góljából, míg a negyeddöntőben lényegében öt perc alatt (igaz, a szünet elválasztotta a két gólt) egymaga döntötte el a Japán elleni mérkőzést.

Ez önmagában még nem lenne akkora csoda, de azt figyelembe véve, hogy milyen gólokat lő Szung, már az. Thaiföld ellen ugyanis öt védő között cselezte el magát a tizenhatosig, ahonnan remek mozdulattal lőtte ki a hosszú sarkot.

Szung Vu Li Thaiföld ellen

Majd a következő mérkőzésükön a félpályától indított szólót, aminek a végén még a japán kapust is elfektette, hogy mellőle nagyon simán passzoljon a kapuba.

Szung Vu Li Japán ellen

A többi gólját is érdemes megnézni, mert tényleg varázslatos, amit a pályán művel.

Szung Vu Li – 3 meccs, 4 gól

Rovatok