Index Vakbarát Hírportál

A Modric-Bale kettős mentheti meg a Realt

2014. szeptember 17., szerda 10:47

Remekül indult a Real címvédési kísérlete a a Bajnokok Ligájában, a nyitónapon 5-1-es kiütéssel küldték haza Madridból a Baselt. Fél óra után indult be igazán a spanyol csapat, a horvát Luka Modric és a walesi Gareth Bale egy perc alatt két góllal döntötte el a párharcot.

A 30. percben Modric úgy csavarta külsővel a beinduló Bale elé a labdát, ahogy azt kevesen tudnák megcsinálni, főleg úgy, hogy az indítás pillanatában a villámgyors szélső legalább 5 méterre volt az utolsó védőktől, mégis övé lett a labda, nagyon simán. Utána hanyagul átemelte a kapus Vaclík fölött, majd egészen közelről passzolt a kapuba.

Még egy perc sem telt a gól után, amikor ismét Modric vezette fel a labdát. Bale most is indult, de már a jobbon – laposan kapta a labdát és egy tolás után tökéletesen tette a középen érkező Cristiano Ronaldónak.

Az 5-1-es keddi győzelem viszont távolról sem jelenti azt, hogy a Real gondjai megoldódtak volna. A Basel középpályája és védelme is messze elmarad attól a szinttől, amit például az Atlético Madridé képvisel, Diego Simeone csapata pedig idén már háromszor is sikeresen fojtotta meg a Real játékát. Modric, ha hagynak neki elég helyet, szinte bármire képes, ez eddig is világos volt. Ha Ronaldo éppen sérült, pihen, vagy nem megy neki a játék, akkor Modric Bale-lel megmozdíthatja a csapatot.

Megfelelő támogatás, vagyis középpályás védekezés nélkül Sergio Ramos és Pepe egyáltalán nem volt meggyőző. Kroos nem szűrő, Illaramendi, aki igen, csak csere volt. A gólszerző Gonzalez, illetve Luca Zuffi is komoly gondot okozott nekik, egy erősebb támadósor pedig döntő különbséget jelenthet.

Hacsak nem az a képlet, hogy elöl sokkal több gólt lőjenek, mint a mindnekori ellenfél.

Rovatok