Index Vakbarát Hírportál

Rákos az argentin válogatott védője

2014. szeptember 17., szerda 09:52

Jonas Gutiérrez, a 22-szeres válogatott argentin futballista, a Newcastle játékosa kedd este beszélt először nyilvánosság előtt betegségéről. Az argentin állami tv-nek elmondta, a szezon végén észleltek a daganatot a heréjében, a balt azóta már el is kellett távolítani.

A 31 éves védő - aki jelenleg a Norwich kölcsönjátékosa - a kemoterápiás kezelés óta elveszítette híres hosszú haját. „Amikor megerősítették, hogy rákos vagyok, sírva mentem haza. Ez volt életem legnehezebb meccse. Hiába kötött szerződés a Newcastle-hez, hazautaztam, most nem a pénz számított, hanem az egészség."

„A hajamat meg szerettem volna tartani, de kezeléstől kihullott. A rák elleni küzdelem mellett minden más probléma eltörpül. Ezért döntöttem úgy, hogy nyilvánosság előtt is elmesélem a történetem."

Gutiérrez otthon a Vélez Sarsfield futballistája volt, majd a Mallorca játékosa lett. 2008-ban szerződött a Newcastle-ba, idén januárban adták kölcsön a Norwichnak. Az argentin U20-as válogatottal dél-amerikai bajnok lett, 22 válogatott meccsén egy gólt lőtt. Szerepelt a 2010-es világbajnokságon is.

Rovatok