Index Vakbarát Hírportál

Fogalma sincs a Real elnökének, kire költött 80 milliót

2014. szeptember 20., szombat 11:49

Florentino Perez, a Real Madrid elnöke először beszélt a klub nyári igazolásainak hátteréről, így Ángel di María és Xabi Alonso távozásáról és James Rodríguez érkezéséről.

Az argentin kapcsán elmondta, hogy azért adták el, mert nem tudtak megegyezni vele a szerződéshosszabbításról, míg Xabi Alonso saját kérésére távozhatott. „Úgy tűnik, mindig az a legjobb, aki elmegy, akik pedig érkeznek, azokat állandóan kérdőre vonják” – vélekedett Perez a kritikákról.

Az elnök a csapat vasárnapi közgyűlését felvezető eseményen beszélt a klub ügyeiről, ahol arról is kérdezték, szerinte beleillik-e a nyáron 80 millió euróért vásárolt James Rodríguez a Carlo Ancelotti által preferált 4-3-3-as felállásba. „Nem tudom, hogy játszik, de a vb-n jó volt, úgyhogy megszereztük” – felelte erre röviden.

A kolumbiai kapcsán korábban többször is felmerült, hogy csak azért vette meg a klubhoz, mert az elnök építőipari cége, az ACS elnyert egy 692 millió eurós autópálya-tendert a dél-amerikai országban, ezt azonban nevetségesnek tartotta Perez, aki rávilágított, hogy az ACS tevékenységének negyedét Ausztráliában bonyolítja, mégsincs egyetlen ausztrál sem a klubnál, ezeket a pletykákat pedig csak az általa bűnözőknek nevezett szurkolói csoport, a stadionból kitiltott Ultras Sur tagjai terjesztik.

600 millió euróra nőtt a real tartozása

A Real Madrid pénzügyi beszámolójából kiderül, hogy a tavalyi 541 millióról 602 millió euróra nőtt a klub tartozáza, amiből 361 millió egy éven belül esedékes. A Realnak tartozók viszont csak 267 millió eurót nem fizettek ki (ezek az egy éven belül lejáró kölcsönök), vagyis 12 hónapon belül 94 millió eurót kellene találniuk.

Részben emiatt is előrehaladott tárgyalásokat folytat a klub a Santiago Bernabeu névadási jogának eladásáról a jelenlegi mezszponzor Fly Emirates-cel. Erről a vasárnapi közgyűlésen szavaznak majd, a csapat becslése szerint pedig 4-500 millió eurót is jelenthet a megállapodás számukra.

Rovatok