Index Vakbarát Hírportál

Vajon szégyellte magát kicsit Lampard?

2014. szeptember 21., vasárnap 19:42

648 meccs, 13 év után hagyta el a nyáron Frank Lampard a Chelsea-t, amikor a klub nem hosszabbította meg nyáron lejárt szerződését. A középpályás végül a New York City FC-hez igazolt, ám az amerikai csapat kölcsönadta a Manchester Citynek fél évre, amíg nem indul el a következő amerikai bajnokság, ahol a NYC FC először indul el.

Új csapatában, a Manchester Cityben mindössze a második alkalommal kapott lehetőséget, amikor a 78. percben Kolarov helyére becserélték, korábbi csapata, a Chelsea ellen, 1-0-s hátrányban.

A Chelsea André Schürrle góljával szerzett vezetést egy remek kontra végén, amikor Eden Hazard tökéletes passzal játszotta meg a hosszú kapufa mellett a németet percekkel azután, hogy Pablo Zabaletát kiállították második sárga lappal.

A bekapott gól után előbb Jesús Navas, majd Lampard érkezett, hogy felrázza a csapatot, utóbbinak pedig sikerült is, hiszen alig hétpercnyi játék után gólt is szerzett, öt perccel a rendes játékidő vége előtt.

City-Chelsea 1-1

A középpályás James Milner beadása után, a levegőben oldalra vetődve talált be Thibaut Courtois alatt, de hiába vették körbe a társak ünnepelve pillanatok alatt, Lampard nagyon visszafogottan fogadta az egyenlítő találatot – mintha szégyellte volna magát, hogy korábbi csapatának talált be.

A Chelsea ellen rúgott góllal egyébként Lampard már 39. Premier League-csapat ellen szerzett gólt karrierje során.

Rovatok