Index Vakbarát Hírportál

Érik a piros lap Costának a Chelsea-ben

2014. szeptember 22., hétfő 11:14

1-1-gyel ért véget vasárnap a Manchester City–Chelsea rangadó. A hazai City közel fél órát emberhátrányban játszott Pablo Zabaleta kiállítása után. Az argentin védő a 66. percben, Diego Costa elleni szereléséért kapta meg a második sárgáját, de a Chelsea spanyol csatára sem úszta meg lap nélkül az incidenst, miután nekiállt kakaskodni ellenfelével.

Illetve kicsit tovább is ment, mint kakaskodás, hiszen két kézzel is a vb-ezüstérmes játékos nyaka felé nyúlt. Ezt a pillanatot Zabaleta maga is kiragadta, és Twitteren értetlenkedett azon, hogy Costa hogyan maradhatott pályán egy ilyen után.

However after seeing this image I can't believe that Diego Costa remained on the pitch. pic.twitter.com/WwjyG9CXzx

— Pablo Zabaleta (@pablo_zabaleta) September 21, 2014

Zabaleta állóképe viszont élőben kicsit másképp festett, Costa valóban odanyúlt, de villámgyorsan rájött, hogy óriási bajba kerülhet, ha valóban nyakon ragadja ellenfelét, ezért visszahúzta a kezeit.

Costa és Zabaleta

Ennek ellenére a Chelsea-t aggaszthatja a spanyol viselkedése, hiszen az eddigi hat mérkőzésén már több olyan eset is volt, amiért akár ki is állíthatták volna. Eddig ugyan megúszta a piros lapot, de ha így folytatja, nem biztos, hogy sokáig eltiltás nélkül marad.

Már a harmadik tétmeccsén, az Everton ellen több összetűzése is volt. Seamus Colemannel lökdösődni kezdett, amiért sárgát kapott, majd amikor a védő öngólt szerzett, gúnyolni kezdte. Később a kapus Tim Howard találta meg Costát, meg is ragadta a mezénél fogva, igaz, akkor az amerikai kapott sárgát. A meccs után pedig Roberto Martinez, az Everton vezetőedzője jelezte, több játékosának is gondja volt Costa viselkedésével.

A Swansea ellen egy szabadrúgásnál Gylfi Sigurdssont fogta meg és lökte a földre, amiért még csak sárgát sem kapott. A Daily Mail kérésére a korábbi játékvezető Graham Poll is kielemezte a helyzetet, szerinte kiállítani nem kellett volna, de lapot mindenképpen kaphatott volna.

Ezekhez, illetve a Zabaleta elleni mozdulathoz hozzátartozik az is, hogy csak 2013 februárja óta négyszer állították ki Costát – még az Atlético Madrid játékosaként, vagyis a közelmúltban is jól látható volt, mennyire forrófejű.

Az ottani és korábbi eseteit tavaly már sorra vettük, amikor még a Liverpoollal hozták hírbe, ahol Luis Suárez csatártársa lehetett volna.

Rovatok