Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal: Azt hittem, már mindent megtapasztaltam

2014. szeptember 22., hétfő 11:23

A Manchester United vasárnap 3-1-es vezetésről bukta el bajnoki meccsét a Leicester City otthonában. A hazaiak 5-3-ra verték a Unitedet, a nyáron kinevezett Van Gaal most érte el azt a pontot, amit már a csapat edzője sem tudott értelmezni.

„Huszonöt éve dolgozom a szakmában, azt hittem, már mindent megtapasztaltam. A Barcelona edzőjeként három góllal vezettünk egyszer a Valencia ellen, aztán 4-3-ra kikaptunk. Az is egy topcsapat volt. De sosem számít az ember arra, hogy 3-1-es vezetésnél, a második félidőben történik meg ez, amikor az lenne a legfontosabb, hogy őrizzük a labdát és menjen az idő. Nem voltunk képesek erre, így pedig nem lehet meccset nyerni" - értékelt a holland edző a vereség után.

A Uniteddel egyébként 853 Premier League-mérkőzés óta először fordult elő, hogy kétgólos előnyből buktak. 

Van Gaal szerint sok helyzetük volt és fantasztikus gólokat szereztek, ám a mérkőzés nem hatvan percig tart. Egyszerűen odaadták a meccset, nem a Leicester nyerte meg, és ebből már nagyon elege van, tette hozzá.  

Ez volt a csapat második veresége, két döntetlenjük és egy győzelmük van még a bajnokságban, már így is nyolcpontos lemaradásban vannak a listavezető Chelsea mögött. Öt meccsen nyolc gólt kaptak, plusz a Ligakupában egy négyest az MK Donstól, de Van Gaal úgy gondolja, nem kizárólag a védelem hibája a gyenge szereplés. „Nem csak a védelem a hibás, ha gólokat kapunk, az egész csapat felelős" - mondta. 

A védelem két szélén Rojónak és Rafaelnek is többször volt gondja, a 83. percben kiállított Tyler Blackettet pedig több szurkoló is kritizálta a vereség után, hogy nem MU-szintű játékos. A bajnokságban tizenkettedik manchesteriek a következő héten a West Hamet fogadják. 

Rovatok