Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal aprólékos, megment minket

2014. szeptember 24., szerda 10:41

A Manchester United mindössze a tizenkettedik helyen áll a Premier League-ben, legutóbb a Leicester otthonában kaptak ki 5-3-ra, és nemcsak a holland edzőt, Louis van Gaalt, hanem már játékosát, Wayne Rooney-t is megtalálták a teljesítménye miatt.

Most pont a támadó állt ki a nyáron kinevezett szakember mellett, azok után, hogy a vasárnapi 5-3-as meccsen több csapattársára is kiakadt a pályán. "Nagyon sokan leírtak már minket a vasárnapi mérkőzésünk miatt, de én nem értek velük egyet. Ha körülnézek az öltözőben, akkor minőségi futballistákat látok, a menedzserünk pedig hihetetlen aprólékossággal dolgozik, semmi kétségem, hogy ez a csapat igenis sikeres lesz" - mondta a csatár. 

Van Gaal az 5-3 után külön kritizálta Rooney teljesítményét, a csatárral és Matával is nagyon elégedetlen volt. Az angol válogatott futballista talán ezért is nyilatkozta azt, hogy már nem az a játékos, aki egykor volt, és egyetért azokkal a kritikákkal, hogy megváltozott a stílusa a pályán. "Fiatalon sokkal többet futottam, és aztán már nem volt elég energiám, hogy gólhelyzeteket harcoljak ki. Ma már ennél okosabb vagyok, tudom, mikor érdemes betörnöm, mikor nem" - jegyezte meg. A Leicester ellen két helyzete és három kapura lövése volt a meccsen. 

Rooney már évekkel ezelőtt, még Alex Ferguson irányítása alatt is panaszkodott arra, hogy nem a régi az erőnléte, önéletrajzi könyvében azt írta, amikor felkel reggelenként egy húzósabb meccs után, akkor járni is alig bír, mert annyira fáradt, ráadásul könnyen elhízik. 

A pályán lévök, köztük Rooney helyzete azért is nehéz, mert a klub 150 millió fontot vert el a nyáron, érkezett Angel Di María és Radamel Falcao is. Ennek ellenére eddig csak egy mérkőzést tudtak megnyerni az idényben, és belefutottak több kínos vereségbe. 

Rovatok