Index Vakbarát Hírportál

Áldozott-e embert a ghánai futballsztár?

2014. szeptember 25., csütörtök 10:45

Asamoah Gyannak balhés világbajnoksága volt a nyáron, csapatkapitányként telefonon kellett kikönyörögnie a ghánai válogatott vb-szerepléséért járó bónuszt az ország elnökétől, aztán a csapattól két játékost is hazaküdltek, mert megtámadták a stáb tagjait egy vitában. 

Gyanról a vb után hazájában olyan pletyka kezdett terjedni, hogy emberáldozatot hozott, egy zenész ismerősét ölte meg. Nem nagyon lehetett komolyan venni a dolgot, de Ghánában akkora hisztéria alakult ki, hogy nem volt más választása, sajtótájékoztatót hívott össze szerda estére klubja kérésére.

A történetnek az volt az alapja, hogy egy Castro nevű rapper és barátnője júliusban egy jetskibalesetben megfulladt, éppen amikor Gyannal együtt nyaraltak Ghánában. A testüket soha nem találták meg a hatóságok, ez jelentette az alapját a pletykának: Gyan feláldozta őket, hogy meggazdagodjon. 

A ghánai futballisták vb-balhéja is alapot adhatott a szóbeszédeknek, a játékosok viselkedése megosztotta a közvéleményt, több sportvezető is elítélte a válogatottat. 

A szerda esti sajtótájékoztatón a korábban a Sunderlandben is futballozó Gyan ügyvédje arról beszélt, hogy az újságoknak nagyon jól jött egy ilyen abszurd történet, aminek semmilyen alapja nem volt. „Most jelentettek volna meg egy közös számot Gyannal, a futballista sosem tudta volna bántani őt, olyan volt, mintha testvérek lettek volna" - mondta. Szerintük az okozhatta a tragédiát, hogy a rapperen nem volt mentőmellény. 

Gyan 2012 óta az Egyesült Arab Emirátusokban futballozik, évente hatmillió dollárt keres, ő a bajnokság legjobb góllövője. A világbajnokságon két gólt is szerzett, a németeknek és a portugáloknak talált be, ezzel ő lett a vb-k történetének legeredményesebb afrikai játékosa. 

Rovatok