Index Vakbarát Hírportál

Életem legkeményebb feladata a United

2014. szeptember 25., csütörtök 19:50

A Manchester United 3-1-re vezetett vasárnap a Leicester ellen, mégis kikapott 5-3-ra az újonctól. Azt mondta utána, azt hitte, már mindent átélt a futballban, erre most egy nyomasztó élményt kapott.

A holland edző, Loius van Gaal a 21 évesek edzésére ment el csütörtökön, mert vannak gondjai, sok a sérült – körülbelül kilencen - a kiállított Blackettre pedig nem számíthat automatikus eltiltása miatt. Feltérképezte, kiket nevezhet a legjobbak közé szombaton.

„Ha a 60. percben 3-1-re vezetsz, azt a meccset meg kell nyerni. Nehéz feldolgozni, ami történt, mert ha nyerünk, nyolc pontunk van, két pontra állnánk a dobogótól, így pedig a 12. helyen kullogunk. Mindenki tudja, milyen nehéz helyzetben vagyunk. Soha nem voltam még akkor bajban, hogy egyszerre tíz játékosomról lemondani. Ezért furcsa is nekem. Életem legkeményebb feladata a mostani” - idézte a Guardian a szakembert.

A Manchester a hétvégén a West Hamet fogadja, Evans és Smalling játéka is kérdéses.

Az edző úgy gondolja ugyanakkor, hogy a klub filozófiájához illik, ha fiatalokat tesz be, de emiatt nem is tudja megmondani, milyen teljesítmény várható csapatától.

Rovatok