Index Vakbarát Hírportál

56 milliárdba kerülhet a Unitednek CR

2014. szeptember 26., péntek 11:00

Az angol The Guardian számítása szerint 140 millió fontba, vagyis nagyjából 55,8 milliárd forintba kerülhet a Manchester Unitednek Cristiano Ronaldo, a Real Madrid játékosának a leigazolása. Ezt az összeget a Chelsea és a Paris Saint-Germain is hajlandó lenne kifizetni a 30 éves sztárért.

A lap arról ír, hogy nagyjából másfél évvel ezelőtt Cristiano Ronaldo és ügynöke, Jorge Mendes szinte minden nagy európai csapattal felvette a kapcsolatot, de ő aztán szeptemberben hosszabbított a spanyol klubbal. Az új szerződés értelmében ő lett a legjobban fizetett labdarúgó, jelenlegi fizetése 21 millió euró évente, ami fontban 16,4 millió, egy hétre lebontva pedig 315 384 font (126 millió forint), ezen felül a Real fizeti az 52 százalék adót is. Így összesen 34,1 millió fontba kerül a csapatnak.

A Unitednél jelenleg Wayne Rooney keresi a legtöbbet heti 300 ezer fonttal, de Ronaldo más szintet képvisel, ráadásul manchesteri múltja miatt ikonikus alakja is a klubnak, ezért simán megkaphatná a 400 ezer fontot. A Real, amennyiben eladná őt, nyilván szeretné visszakapni azt a 80 millió fontot, amit 2009-ben adott érte, de még ha csak 60-at is kap a februárban már 30 éves játékosért, nem jár rosszul.

A 60 millió mellé jönne tehát a fizetés – ha nem is kapna kereken 400 ezer fontot, csak 380-at, egy négyéves szerződéssel az 79 millió fontot jelentene, így jön ki a nagyjából 140 millió font.

Louis van Gaal, a United vezetőedzője múlt héten elmondta, hogy ha lehetősége lenne, mindenképpen leigazolná Cristiano Ronaldót, de ez nem rajta múlik. A riválisok közül a Manchester City nem érdeklődik iránta, a Bayern Münchennek nem lenne rá pénze, a Chelsea a játékos José Mourinhóval megromlott viszonya miatt eshet ki a körből, míg a PSG a francia bajnokság gyengébb színvonala miatt lehetne nehéz helyzetben.

Rovatok