Index Vakbarát Hírportál

Emlékeznek Robben műesésére a vb-ről? Mert a bírók nagyon is, és azóta szívatják

2014. szeptember 28., vasárnap 16:36

Arjen Robbennek nem ítéltek meg egy tizenegyest a német futballbajnokság szombati játéknapján, ennek ellenére a Bayern München idegenben 2-0-ra legyőzte a Köln csapatát.

Arjen Robben megszokhatta, hogy egy ideje nem veszik komolyan az eséseit, fájdalmait, amire ő magyarázatot is talált. Szerinte a bírók bosszújának az áldozata, méghozzá a nyári világbajnokságon történtek miatt.

Hollandia Mexikóval találkozott a legjobb 16 között, és csak a hatperces hosszabbításban tudta legyőzni ellenfelét tizenegyesből, amelyet Robben harcolt ki. Nehéz eldönteni, hogy valóban feldobta-e magát, mindenesetre a világ nagy részének a meggyőződése, hogy nem szabálytalankodtak ellene.

Robben nagy gesztusa

Az megint egy másik kérdés, hogy Robben a meccs után előbb azt állította, hogy feldobta magát, aztán kiigazította magát, hogy az egy másik esetre vonatkozott. Nyilatkozatával azonban annyira magára húzta a színészkedést, hogy azóta mintha senki nem hinné el az eséseit.

A goal.com szerint azt mondta a szombati eset után, hogy hibázott a világbajnokságon, elismeri, de szerinte azóta ezért büntetik a játékvezetők. „Megérdemeltem volna a tizenegyest, de természetesen a bíró nem adta meg."

Rovatok