Index Vakbarát Hírportál

Rooney azt tette, amit tennie kellett

2014. szeptember 28., vasárnap 11:19

A Manchester United szombaton megszerezte második győzelmét az idei kiírásban az angol bajnokságban (2-1 v. West Ham United). A főszereplője a meccsnek Wayne Rooney volt, aki az első gólt lőtte, majd a második félidőben felrúgta ellenfelét, amiért azonnal kiállították.

Rooney karrierjének ez volt a hatodik kiállítása, háromszor a Manchester Unitedben kapott pirosat, utoljára öt éve, derül ki a BBC összeállításából. Három meccsre szólhat az eltiltása.

Louis van Gaal azonban nem marasztalta el játékosát. Mint mondta, nagyon elégedett volt Rooney eddigi teljesítményével, ezért nagy vérveszteségnek nevezte az elkövetkezendő meccseken a hiányát. Ugyanakkor azt mondta, bár hülyén hangzik, de egy profi futballista profin elkövetett szabálytalanságáról van szó. A sajtótájékoztatón akadt olyan, aki szerint a West Ham térfelén elkövetett ilyen durva rúgás nem feltétlenül az, amire Van Gaal annyit mondott, szerinte nem jó meglátás és nem is jó kérdésfelvetés az újságíróé. Amit Rooney hibájként felróhat, az az, hogy a szabálytalanság talán túl látványos volt.

Rooney kiállítása

Ebben a cikkben is olvashat Rooney kiállításáról.

Rovatok