Index Vakbarát Hírportál

Pincébe zárta, verte az olasz válogatott védőt a sportpszichológus

2014. szeptember 29., hétfő 21:50

Alberto Ferrarini sportpszichológus az elmúlt években extrém módszerekkel igyekezett motiválni, fejleszteni több olasz futballistát, legutóbb a juvés Leonardo Bonuccit. 

A Juventus válogatott védőjét sötét pincéjébe zárta, ahol folyamatosan sértegette, megalázta, ha a futballista pedig rá mert nézni, akkor gyomorszájon vágta. „Az volt a célom, hogy Leo mindig koncentrálni tudjon a pályán, semmilyen körülmény ne zavarja meg, bármi is történik. Így neveltem belőle az évek során katonát" - nyilakozta Ferrarini. 

Két éve Bonuccit és családját egy autókereskedésnél támadta meg egy rabló. A férfi fegyvert szegezett a Juventus-játékos fejéhez, aki így is szembeszállt vele, leterítette, majd elkergette támadóját, aztán jelentette a rendőrségnek a történteket. 

A korábban Alberto Gilardinót és Francesco Toldót is felkészítő Ferrarini a nyáron már egyszer botrányt okozott nyilatkozatával Olaszországban, akkor azt mondta, ha Mario Balotelli bőrszíne fehér lenne, akkor biztosan nem futballozna a válogatottban, mert nincsenek olyan képességei.

„Ha ennyire szereted Afrikát, akkor nagyszerű lenne, ha a testvéreiddel futballoznál inkább, ők legalább nem olyan naívak, mint az olaszok, mert látnák, hogy csak egy futballista vagy a sok közül" - akadt ki, miután a válogatott kikapott az uruguayiaktól a vb egyik csoportmeccsén.

A sportolók koncentrációját más sportágakban is igyekeznek extrém módszerekkel növelni, a Dallas Cowboys amerikaifutball-csapatnál a nyáron jeges vízzel öntötték le a tight endeket, miközben el kellett kapniuk a labdát, ezzel is igyekeztek fejleszteni őket, hogy ne ejtsék el a labdát.  

Rovatok