Index Vakbarát Hírportál

Egy év, 2379 napnyi sérülés: Wenger kinyúvasztja az Arsenalt?

2014. szeptember 29., hétfő 15:28

Valami nagy gond lehet az Arsnel edzésmódszereivel, vagy a fizikoterápiás felkészítésekkel. A szombati, Tottenham elleni meccsen Aaron Ramsey és Mikel Arteta is megsérült, így jelenleg egy fél csapatra való futballista - Giroud, Monreal, Debuchy, Sanogo, Walcott, Ramsey, Arteta és a kisebb sérüléssel bajlódó Wilshere - nem állhat Arséne Wenger rendelkezésére.

Lehet, hogy csak pechszéria, de beszédes információ, hogy az elmúlt nyár óta 18 futballista 84 különböző sérülést szenvedett, összesen 2379 napot - közel 6,5 évet - hagytak ki a játkosok, ami teljesen abszurd.

Az Arsenal Report információ szerint az is megdöbbentő adat, hogy a sérülések közel egynegyede edzésen történt, a 84-ből 28 valamilyen izommal kapcsolatot volt, ami akár jelentheti azt is, hogy fizikális felkészítésben keresendő a probléma fő oka.

A legtöbbet az előző idényeben Abou Diaby hagyta ki, egyhuzamban 396 napot pihent. Alex Oxlade-Chamberlain négyszer sérült meg, összesen 216 napig nem állhatott a csapat rendelkezésére.

A sérülések ellenére a csapat nem áll most sem rosszul, a Chelsea mellett egyedüli veretlenként a negyedik a bajnokságban, a Bajnokok Ligája főtábláján azonban Dortmundban sima vereséggel kezdtek.

Félig teljes kerettel pedig egészen biztosan képtelen lesz befogni a Chelsea-t, vagy a Manchester City, így a bajnoki cím megint csak álom lehet az Emirates-ben.

Rovatok