Index Vakbarát Hírportál

Kaká 1,8 milliárdot kap egy még nem létező futballklubtól

2014. szeptember 30., kedd 10:11

A brazil Kaká lesz jövőre az amerikai labdarúgó bajnokság, az MLS történetének legjobban fizetett játékosa. Úgy, hogy még egyetlen percet sem játszott új csapatában, mivel az még lényegében csak papíron létezik, 2015-ben csatlakozik csak a ligához.

Az aranylabdás csatár jelenleg nevelőegyesületében, a Sao Paulóban szerepel kölcsönben, januárban pedig csatlakozik az Orlando Pirates csapatához, ahol éves jövedelme 7,167 millió dollár (1,77 milliárd forint) lesz. A rekordot egyelőre David Beckham tartja, aki szezononként 6,5 millió dollárt keresett a Los Angeles Galaxynál.

A világbajnok Kaká mögött a fizetési lista második helyén az amerikai válogatott Clint Dempsey áll majd, aki 6,69 millió dollárt (1,65 milliárd forint) fog keresni a Seattle Soundersnél, míg a harmadik a Toronto FC angol csatára, Jermain Defoe lesz 6,18 millió dollárral (1,52 milliárd forint).

Az orlandói futballklub ötlete 2010 októberében született, ekkor kapott lehetőséget, hogy 3-5 éven belül csatlakozzon a ligához. 2013. november 19-én, 21. csapatként ez be is következett, a Sporting Lisboával kötött partneri szerződés kapcsán két játékos érkezett a most még csak tízfős kerethez, amely még a januári drafton bővülhet, az első választás a két újoncé, az Orlando Cityé, és a New York Cityé lesz.

Rovatok