Index Vakbarát Hírportál

Kirúgta Mészöly Gézát az MLSZ

2014. szeptember 30., kedd 20:53

Az MLSZ a felnőttválogatott után az U19-esnél is váltott, kedden megköszönték a munkát Mészöly Gézának, a helyére pedig Szalai Lászlót nevezték ki, aki az egységes U20-as, U21-es csapatot is irányítja majd. 

A menesztett Mészöly a magyar rendezésű U19-es Európa-bajnokságon két komoly vereségbe is beleszaladt csapatával, de így is kijutott a 2015-ös U20-as világbajnokságra. 

"Az U19-es Európa-bajnokságon a válogatottat irányító Mészöly Gézát felmentette feladatköréből az Elnökség, és az egységes U20-U21-es csapatot a jövőben Szalai László veszi át szövetségi edzőként. A leköszönő szakember a júliusi, hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokságot két csalódást keltő eredménnyel kezdte, az Ausztriától és Portugáliától elszenvedett vereségekkel a csapat elbukta a továbbjutás lehetőségét, végül Izrael legyőzésével javított, és kivívta a korosztályos vb-n való részvételt" - olvasható az MLSZ közleményében. 

Mészöly a Nemzeti Sportnak úgy kommentálta a döntést, hogy "kapott egy gyomrost". 

A most kinevezett Szalai László korábban Lothar Matthäus mellett dolgozott a felnőtt válogatottnál,  irányította a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia és a Magyar Futball Akadémia szakmai munkáját, pályájának nagy részét utánpótlás-játékosok mellett töltötte, jelenleg pedig az MLSZ-ben az edzőképzés igazgatója. 

A szövetség két hete jelentette be, hogy Pintér Attilát menesztik a nagyválogatottól, az ő helyét Dárdai Pál vette át négy mérkőzésre. 

Rovatok