Index Vakbarát Hírportál

A Bayern szurkolóit a zárt kapu sem állíthatja meg

2014. október 1., szerda 12:14

A CSZKA Moszkva kedden zárt kapuk mögött fogadta a Bayern Münchent, szurkolói tavalyi, sorozatos rasszista megnyilvánulásai miatt. Ezért nem lehettek nézők a 18636 fős Khimki Arénában, de ez nem volt akadály a legelszántabb Bayern-szurkolók számára.

Ők ugyanis, nagyjából 55-en egy, a stadion mellett magasodó ház egyik szintjéről nézhették a meccset. Sok örömük persze nem volt a meglehetősen gyatra mérkőzésben, de legalább csapatuk Thomas Müller góljával 1-0-ra nyert. Ott volt közöttük az éppen sérült müncheni középpályás bátyja, Tobi Schweinsteiger is, aki egyébként a Bayern tartalékcsapatát erősíti.

@FCBayern @clubnr12 Wo ein Wille ist, ist auch ein Weg! #MiaSanMia #CSKAFCB pic.twitter.com/OR1FFMvA15

— Tobi Schweinsteiger (@tobits7) September 30, 2014

A németek mellett a hazaiak is készültek, a CSZKA ugyanis szurkolók hangját játszotta le a hangosbeszélőből, amitől még kísértetiesebb lett az üres lelátók előtt játszott meccs.

A mérkőzés után a német Sport1 kinyomozta, hogy nem a szurkolók, hanem maga a Bayern állta 70 négyzetméteres lakás bérlését a 18. emeleten. A számlát hivatalosan Jan Dreesen, a Bayern gazdasági vezérigazgató-helyettese fizette, erősítette meg a lapnak Karl-Heinz Rumenigge.

Rovatok