Index Vakbarát Hírportál

Hiperronda mezzel BL-ezik a Real

2014. október 1., szerda 14:57 | aznap frissítve

Szerdán is egy korai mérkőzéssel indul a BL-program, hiszen az időeltolódás miatt a Zenit már hatkor fogadja a Monacót. A franciákat elhagyták a legnagyobb sztárok, a bajnokságban szenvednek, de mégis győzelemmel kezdtek a Leverkusen ellen, kedvező helyzetből várhatják a második kört.

Ettől még a Zenit marad az esélyes. A Monacóban egyedül Joao Moutinho maradt, aki hasonlít egy világsztárra, őt pedig Axel Witsel akár egyedül is hatástalanítani tudja. Ráadásul az oroszoknál nincs egyetlen sérült sem, míg a vendégeknél továbbra is sérült Lacine Traoré, akitől leginkább várható lenne a gólszerzés.

Az Olympiakosz az A csoport legnagyobb enigmája, mert simán bennük van egy olyan meglepetés, hogy megverik az Atlético Madridot, de az is elképzelhető róluk, hogy nem bírnak el a Malmövel. A svédek 59 percig bírták a Juventus ellen a rohamokat, de otthon alighanem a győzelemért mennek majd a görögök ellen, vagyis nem kilenc emberrel védekeznek majd.

Így sem lesz könnyű Kosztantinosz Mitrogluék dolga, mert a Malmö 10 meccsen gólt sem kapott az idei bajnokságban. Előzetesen az Olympiakoszt mindenki a csoport harmadik helyére várta, ha két meccs után sikerülne 6 pontig jutniuk, akkor már nem is lenne annyira álom a továbbjutás számukra.

Diego Simeone a görögországi vereség után már úgy beszélt a Juventus elleni meccsről, hogy döntő következik számukra, és nem is jár messze a valóságtól, mert nyerniük kell, ha nem akarnak vért izzadni az utolsó négy fordulóban.

Az Atléti a hétvégén remek formában volt a Sevilla ellen, visszatért orrműtéte után Mario Mandzukic is, de a Juventus is megállíthatatlannak tűnik az idén még hibátlan mérlegével. Náluk Carlos Tévez a fő fegyver, öt meccsen hat gólja van az argentinnak. Mindkét középpálya remekül ért az ellenfél játékának öléséhez, így könnyen lehet, hogy egy pontrúgáson múlik majd a végeredmény – az olaszoknál Tévez lövései, a spanyoloknál Koke beadásai jelenthetnek veszélyt.

Mario Balotelli új frizurája nem hozott szerencsét az Everton ellen a Liverpoolnak, bár igazából eddig az egész szezonban nem voltak meggyőzők a Tottenham elleni győzelem kivételével. A Ludogorec ellen egy tizenegyes kellett a hosszabbításban a győzelemhez, és Bázelben is hasonló szenvedés várható tőlük, igaz, ismét sikerrel a végén.

A svájciaknál Paulo Sousa egyre jobban kezdi elveszteni a csapat támogatását, részben amiatt, hogy folyamatosan váltogatja a 4-3-3-at és a 3-4-3-at. Óriási válság azért nincs, mert így is vezetik a bajnokságot, de a Baselnél ahhoz szoktak, hogy 10 forduló után már messze elléptek mindenkitől, idén viszont tapad rájuk a Zürich. Az angoloknál Daniel Sturridge sérült, így elöl marad Balotelli és Raheem Sterling, Lazar Markovics pedig visszatért az eltiltásból. 

Bulgáriában mutatkozik be a Real Madrid harmadik, sárkánnyal díszített meze, amire nem nagyon létezik magyarázat. A spanyolok a gyenge idénykezdet után belehúztak, az elmúlt négy meccsen 20-4-es a gólarányuk, a BL-t ebből egy 5-1-es győzelemmel indították. Cristiano Ronaldo már 12 gólnál jár az idén, ő egymagában is túl nagy falat lehet a Ludogorecnek, hát még a társaival.

A bolgároknál ismét Milan Borjannak kell majd védenie, a Liverpool ellen jól is ment neki, bár a döntő 11-es az ő lelkén száradt. Előle két védő is hiányozhat sérülés miatt, ami nem könnyítené a dolgát. Fura mez ide vagy oda, a Real minél előbb eldöntené a meccset, hogy senki ne terhelje túl magát náluk.

Nehéz még két annyira kiszámíthatatlan csapatot találni a BL-ben, mint a Leverkusen és a Benfica. A németek az elmúlt öt meccsből csak egyszer tudtak nyerni, igaz, három ebből idegenben volt, most viszont otthon lesznek. A Benfica most kezd magára találni, a Zenit ellen pocsékok voltak otthon, de két győzelem után most a harmadikért mennek. Mindkét csapat vereséggel kezdte az idei BL-t, muszáj lesz tehát javítaniuk.

Egyedül az Arsenal áll pont nélkül a D csoportban, miután kikaptak a Dortmundtól. Idén már másodszor játszanak török ellenféllel a BL-ben, hiszen a selejtező rájátszásában a Besiktast verték ki. Arsene Wengeréknek otthon jobban megy a BL-ben, a Galatasaray pedig még sosem nyert Angliában. Mivel Olivier Giroud nem játszhat, Danny Welbeckre marad a gólszerzés, amire szükség is lesz a sérülésektől tüzedelt védelem miatt.

Hasonlóképp áll a Dortmund, ahol talán még több a sérülés, mint a londoniaknál, csak náluk most éppen a támadósorból hiányoznak meghatározó emberek – többek között Marco Reus, Jakub Blaszczykowski és Henrih Mhitarjan. Még mindig bevethető viszont a két szélvészgyors támadó, Ciro Immobile és Pierre-Emerick Aubameyang, és Kagava Sindzsi is pályán lesz majd, ők hárman pedig már elég gondot jelenthetnek az Anderlecht fiataljainak.

A belgák az előző fordulóban 8 21 éven aluli játékossal kezdtek, nincs tehát sok rutinjuk, a veterán Anthony Vanden Borre pedig a vb-n szenvedett lábtörése után még mindig nincs tökéletes formában, már pedig az Anderlechttől a legjobb kell, ha meg akarják állítani a hétvégi, Schalke elleni vereségtől feltüzelt Dortmundot.

Rovatok