Index Vakbarát Hírportál

Mészöly: Szinte végigvertük Európát

2014. október 1., szerda 11:05

A Magyar Labdarúgó Szövetség kedden menesztette az U19-es válogatott szövetségi kapitányát. Mészöly Gézának a hazai Európa-bajnokság két elbukott meccse miatt kellett távoznia. Utódja Szalai László lett.

„Hiába sikerült kivívnunk a célt, amit vállaltunk, sikerült a világbajnoki kvalifikáció, két olyan mérkőzéssel kezdtünk, amit a szövetség vezetői, az MLSZ-elnöke nehezményezett, nem tudta lenyelni ezt a keserű pirulát. Mi sem voltunk boldogok, nem lehettünk teljesen elégedettek magunkkal, de mégis kimentünk egy világbajnokságra, ez azért klassz dolog" – mondta Mészöly a Ma Reggelben.

Az U19-es csapat első meccsén 3-1-kapott ki Ausztriától, majd Portugália gázolt át a 6-1-gyel a Mészöly-válogatotton, ami utolsó mérkőzésén 2-1-re nyert Izrael ellen.

Mészöly szerint csapata nem tudta elviselni az Eb elején a nyomást, és ez vezetett kudarchoz. „A harmadik meccsen nagyon odatették magukat a srácok. A padlóról tudunk felállni, láttuk, a világbajnokságon még a brazil válogatottnak is nehezen ment, sőt, nem is sikerült" – mondta a menesztett kapitány.

A legfájóbb vereség Portugália ellen volt, a mecset szakadó esőben játszották. „Nagyon irreális volt talaj, és fegyelmezetlenségek is akadtak. Minden olyan dolog összejött, amit ettől a csapattól ritkán láthattunk. A felkészülés során szinte végigvertük Európát, amikor legjobban kellett, de a tétmérkőzések hiánya érződött" – elemzett Mészöly, aki azt sajnálja legjobban, hogy nem tudja a vb-n igazolni, hogy egy tehetséges korosztállyal dolgozott. 

Rovatok