Index Vakbarát Hírportál

Tottit cukkolta a ManCity, nem kellett volna

2014. október 1., szerda 10:56

A keddi Manchester City–Roma-mérkőzés előtt a két csapat Twitteren viccelődött egymással. Az olaszok először csak jelezték, mennyire várják a meccset, ami a 269. európai kupamérkőzésük lesz, valamint az első a címvédő angol bajnok ellen, mire a City tréfásan odaszúrt nekik, hogy mintha a legendás Totti még nem lőtt volna gólt Angliában.

A Roma elintézte annyival, hogy egyszer mindenből eljöhet az első, és nekik lett igazuk.

Ugyanis Francesco Totti a mérkőzés 23. percében, 1-0-s angol vezetésnél Radja Nainggolan indítására robbant be a védők mögé, majd egy remek emeléssel helyezett a felé igyekvő Joe Hart fölött a kapuba.

Totti City elleni gólja

Totti ezzel 38 évesen és 3 naposan a BL történetének legidősebb gólszerzője lett – Ryan Giggstől vette át a rekordot, aki még 2011-ben a Benficának lőtt 37 évesen és 289 naposan gólt.

Totti 52 BL-meccset játszott eddig a Romával, ez volt a 16. gólja a sorozatban, az előző pedig csaknem négy éve volt már, még 2010-ben a Bayern ellen, alaposan kivárt tehát, hogy biztosan meglegyen a rekord.

És ha Tottin múlik, alighanem tovább dönti majd az öregségi csúcsot, mert egyelőre semmi jelét nem mutatja annak, hogy visszavonulna.

Az idén már nem kell félnie attól sem, hogy más megelőzi, mert ő a legidősebb játékos a BL-ben, rajta kívül csak két 37 éves van, de a Juventus és az APOEL cserekapusai, Marco Storari és Dionisziosz Kiotisz is csak jövőre tölti be a 38-at, és nem a gólszerzésről ismert egyik sem.

Rovatok