Index Vakbarát Hírportál

Az Atlético-kapitány beismerte, bundázott

2014. október 2., csütörtök 12:41

A spanyol Mundo Deportivo úgy tudja, az Atlético Madrid csapatkapitánya, Gabi egy bírósági meghallgatáson csütörtökön beismerte, hogy szerepe volt futballmérkőzések manipulálásában. 

A 2011. tavaszi Levante–Real Zaragoza meccs miatt a múlt héten huszonkét játékost hallgattak meg, köztük a mostani atléticós csapatkapitányt.

A hatóságokkal együttműködő Gabi vallomása szerint „csak azt tette, amire a klub kérte”. A lap szerint 85 ezer eurót kapott, ezt a pénzt később visszaadta a klub elnökének, míg a Levanténál 12 futballistát összesen 120 ezer euróval vettek meg, hogy leadják a meccset. 

A Zaragoza azon a mérkőzésen harcolta ki a bennmaradást a spanyol bajnokság utolsó fordulójában, Gabi akkor még az ő játékosuk volt, ő lőtte a két gólt a 2-1-re megnyert rangadón. Mindenképp győzniük kellett, és Gabi két nagy gólt vágott, egyet védhetetlen szabadrúgásból, a másik óriási felső sarkos lövés volt, szintén védhetetlen. Az alábbi meccsvideó szerint a Levanténak megmozdulása nem volt, már csak szépíteni tudtak a végén, de az semmit nem befolyásolt.

A kispadon ott ült a Zaragozában a magyar válogatott Pintér Ádám is, de nem állt be. 

Levante 1 - Real Zaragoza 2 2010-11

Gabi szerda este váratlanul kimaradt a Juventus elleni BL-rangadóról, nem is nevezték a meccsre. A hivatalos magyarázat szerint sérült volt, de utólag már sejthető, miért nem lépett pályára, nem kizárt, hogy komolyabb eltiltás vár rá. 

A Zaragozában több ismert név is szerepelt a bundameccsen, mint például Ander Herrera, aki most nyáron szerződött az Athletic Bilbaóból a Manchester Unitedbe, vagy Lafita, aki már a Deportivóval is megfordult az első osztályban, jelenleg a Getafében van.

A Zaragoza edzője a jelenlegi japán szövetségi kapitány, Javier Aguirre volt. A játékvezető sem ismeretlen név, Fernandez Borbalán, aki már több mint tíz éve vezet spanyol bajnokikat, vezetett már Real Madrid–Barcelonát, a nyáron ő kapta a Szuperkupa második meccsét az Atlético Madrid és a Real Madrid között. 

Rovatok