Index Vakbarát Hírportál

Ezt jól elcseszted, Van Gaal!

2014. október 2., csütörtök 10:03

Danny Welbeck az Arsenal szerda esti Bajnokok Ligája-meccsén megint bizonyította, hogy a MU-edző Louis van Gaalnak hiba volt elküldenie, az ő mesterhármasával verték a Galatasaray-t 4-1-re.

Welbeck ezzel a klub történetének harmadik játékosa lett, akinek összejött a mesterhármas a sorozatban, korábban Henry-nak és Bendtnernek sikerült tripláznia BL-meccsen.

Az angol válogatott támadó dolgát azért a törökök védői is segítették, rengeteg területet hagytak neki, a tiszta helyzeteket pedig gond nélkül kihasználta. Rajta kívül egyébként a szintén a nyáron érkezett Alexis Sanchez talált be, ő egy gólpasszt is adott a meccsen a csatárnak. 

"Nagyon sokat dolgozik a pályán, és a hozzáállása is kiváló, nemcsak jól fejezi be az akciókat, hanem igazi csapatember is. Őszintén szólva meglepett, hogy technikailag ennyire képzett, és ilyen jól passzol, azt is tudtam, hogy gyors, na de ennyire? - áradozott Arsene Wenger a győztes meccs után.

Dany Welbeck Hattrick VS Galatasaray

Welbeck is alig győzött Wengernek hálálkodni a győzelem után. "Az utolsó mesterhármasomat talán még a Manchester United cserecsapatában lőttem. Az edzőm bízott bennem, és sikerült ezt visszafizetnem ezen az estén. Megadta a lehetőséget, hogy csatárként játsszak, a kedvenc helyemen, mindent meg fogok tenni, hogy boldoggá tegyem" - mondta a meccs után a mesterhármast jegyző játékos. 

A huszonhárom éves csatár három mérkőzésen talált be, amióta elhagyta a Unitedet, az összes fontos gól volt. Az angol válogatott az ő duplájával győzött Svájcban Eb-selejtezőn, az Aston Villa ellen 3-0-ra megnyert bajnokin a második gólt lőtte, most pedig jött a mesterhármas. 

Louis Van Gaal United-edzőt már korábban is ekézték, amiért elengedte, a szerda este megnyert BL-meccs után pedig Arsenal-szurkolókat kérdeztek, mit érezhet most a holland szakember. "Van Gaal, ezt jól elcseszted! Welbeck lesz a következő Ian Wright, és van benne egy kis Anelka is" - üvöltözte egyikük. 

Rovatok