Index Vakbarát Hírportál

13 perc alatt kapott hármat az Atletico, a Barca a Rayót verte

2014. október 4., szombat 16:25 | aznap frissítve

6., 7., 13. percben kapott gólt az Atletico Madrid Valenciában, a spanyol bajnokság 7. fordulójának szombat délutáni meccsén.

A hazaiakat Miranda öngólja juttatta előnyhöz, a középhátvéd 12 méterre a kaputól kifejelte a labdát Moya kapus kezéből. Utána jött André Gomes, aki a 16-oson kívülről kígyózott be az ötösig három védő között, majd Moya alatt a rövidbe rúgta a labdát. Még negyedórán belül jött Otamendi is, és egy szöglet utan stukkolt a hálóba.

Az Atletico szerdán kemény meccsen verte 1-0-ra a Juventust, Juanfran és Raúl Garcia most nem is kezdett, több kulcsjátékosát pihenteti Diego Simeone edző. Könnyen lehet, hogy most már nem is lesz értelme beküldenie őket, bár az Atletico a 29. percben szépített: Thiago lövését csak középre tudta ütni Bruno Alves, Mandzukic meg bebólintotta a kipattanót.

Valencia vs Atletico Madrid 3-1 az első félidőben

A 46. percben tovább kapaszkodhatott volna az Atleti, kezezés miatt Siqueira rúghatott büntetőt, de Bruno Alves kivédte, megfogta a labdát. Mandzukic csalódottan ballagott az öltözőbe a szünetre, ő akarta rúgni, de a védő kvázi elvette tőle a labdát. Aztán kihagyta.

A második félidőben nem sok történt, csak a hosszabbításban pörgött fel újra a meccs. A csereként beállt Cerci a bíró szerint kézzel vette át a labdát, mielőtt a hálóba emelt, ezért a találatot nem adták meg, az olaszt pedig második sárgával kiállították.

Kora este a Barca simán nyert a Rayo Vallecano ellen, csak 2-0 lett Madridban, bár Messiék nyolcat is rúghattak volna. Egy gólt Messi emelt, egyet Neymar rúgott még az első félidő végén. A Barca spanyol rekordot állított fel azzal, hogy zsinórban első hét meccsén nem kapott gól.

Rovatok