Index Vakbarát Hírportál

NB I.-es csapat vezeti a lúzerligát

2014. október 6., hétfő 12:01

Még a topligákban is találunk nyeretlen futballklubokat, de az idei szezon leghosszabb sorozata mégis egy magyar csapaté. A Dunaújváros tíz fordulóból még egy meccset sem nyert.

A Videoton elképesztő sorozatot produkál az NB I.-ben, jelen pillanatban alighanem rekorder azzal, hogy mind a tíz eddigi mérkőzését megnyerte. A magyar bajnokság azonban még egy szezoncsúcsot produkált, a Dunaújváros Pase egyetlen meccsén sem tudott győzni tíz fordulóban.

Az NB I.-újonc eddig tizedannyit pontot gyűjtött, mint a listavezető Videoton. Hét vereségük mellett, három döntetlenjük van a dunaújvárosiaknak, akik rögtön két 3-0-s vereséggel kezdtek, hogy aztán két kiscsapattal döntetlenezzenek, a Pápával való iksz után a Kecskeméttől már gólt sem kaptak.

Ezután sem ívelt felfelé a pályájuk, jöttek az újabb vereségek, bár a győri 4-3 még hősies is volt, a Dunaújváros ugyanis bő egy órát tíz emberrel futballozott. Ezután jött még egy döntetlen a másik újonccal, a Nyíregyházával, de egyelőre ennyi a sikertörténetük. Nagyon aggódniuk nem is kell, a tavalyi szezonban a Paks hasonlóan rossz sorozatot produkált, 17 meccsen maradt nyeretlen.

A Dunaújvárosnak azonban nincs miért szégyenkeznie, mert még a Premier League-ben is van csapat, mindjárt kettő, amelyik nem bírt még nyerni a szezonban. A Burnley a Dunaújvároshoz hasonlóan szintén újonc az első osztályban, hét fordulóból négy döntetlent és három vereséget hozott össze, ahogy a jobb lapokat látott Newcastle United is.

Hogy a nyeretlenség nem mindig jelenti azt, hogy valaki utolsó is, a két csapat is bizonyítja. Gólkülönbséggel megelőzik a szintén négypontos ligautolsót, az egy meccset nyerő QPR-t. A Burnley akár még büszke is lehet magára remek védelme miatt, sorozatban három 0-0-s meccset hoztak le, és az ellenfelek között volt a Manchester United. Másik oldalról nézve viszont komoly gondok vannak a csatárokkal. Klubrekordot döntöttek azzal, hogy 10 óra 55 percig nem találtak kapuba, az első és a hetedik forduló között nem szereztek gólt. Hétvégén a Leicester ellen szakad meg a rossz sorozat, úgy hogy a Burnley a 96. percben mentette 2-2-re a meccset.

A Newcastle Unitedtől a lelátói molinóval üzengető szurkolók már elzavarnák a hét győzelem nélküli meccs után Alan Pardew edzőt, de a tulajdonosok és a játékosok egyelőre mögötte állnak. A legfájóbb a harmadik fordulóban elszenvedett vereség lehet nekik, akkor a Crystal Palace a 95. percben mentette 3-3-ra a meccset.

Az olasz bajnokságban két nyeretlen harcol azért, hogy elkerüljenek az utolsó helyekről. Hat forduló után a Palermo és a Sassulo is három vereséggel és három döntetlennel áll, előbbinek eggyel jobb a gólkülönbsége, így a 19.

A Bundesligában a hétvégi fordulóig még két csapat is nyeretlen volt, de Stieber Zoltán csapata, a Hamburg éppen egy klasszis csapat, a Dortmund ellen törte meg rossz sorozatát. A német bajnokságban így már csak a Werder Bremen nyeretlen, hét bajnokiján négyszer ikszelt, háromszor kikapott. Robin Dutt már meg is kapta a minden idők legrosszabb Werder-edző címkét. Nem véletlenül, a Bundesliga 44 éves történet során még sosem kezdett ilyen rosszul csapat.

Rovatok