Index Vakbarát Hírportál

Arra kérem a magyarokat, fogadják el a románok fölényét

2014. október 8., szerda 10:34

A román válogatott korábbi sikerkapitánya, Jenei Imre a román szövetség honlapján beszélt a szombati román-magyar válogatott mérkőzésről.

Ebben elmondta, hogy Magyarországnak csak egy kiemelkedő futballistája van, Dzsudzsák Balázs, akinek korábban Dan Petrescu volt az edzője a Dinamo Moszkvában, így a románok is jól ismerhetik.

Maga a meccs - büszkén vállalt magyarsága ellenére is - csak annyiban különleges számára, hogy Románia újra válogatott meccset játszik, és bízik benne, hogy ezt meg is fogja nyerni.

Az indoka egyszerű: értékesebb, képzettebb és eredményesebb játékosok alkotják a román csapatot. Ettől még azt is megemlíti, nem lesz egyszerű legyőzni a magyarokat, de nem is lesz nehéz. Nem hiszi, hogy a Németországból hazaérkező Dárdai Pál mentalitása gyorsan érződne majd a csapaton.

„A magyarok nem tudnak ellenállni 50 ezer néző nyomásának, és nem tudják tompítani a románok győzni akarását” - jelentette ki a Steauával 1986-ban BEK-et nyerő, az 1990-es vb-n a válogatottat irányító szakvezető.

Elmondta, nem segítene a magyar válogatottnak információkkal, mert nem tudná elárulni a románokat.

„Arra kérem a magyar drukkereket, fogadják el a románok fölényét, mert ez is a civilizáció jele” - összegzett Jenei, aki a 2000-es Eb-n is a román kispadon ült, de a 90-es évek elején volt magyar kapitány is.

Rovatok