Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldóra rászálltak a rögbisek

2014. október 8., szerda 11:30

Cristiano Ronaldo a múlt héten a Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccs után azt nyilatkozta, úgy rúgták le hátulról, mintha egy rögbimérkőzésen játszott volna. 

Akkor még nem tudta, hogy nyilatkozatával egy teljes sportágat haragít magára, egy  játékos még nyílt levelet is küldött a Real-klasszisának, hogy helyre tegye, írja a spanyol Marca

„Rögbijátékosként írok neked, mert nagyon szerencsétlen megjegyzést tettél a Bajnokok Ligája-mérkőzésed után, amikor azt mondtad, hogy rögbimeccsen érezted magad egy szerelés után, amikor lerúgtak hátulról. Szeretném tudatni veled, hogy a rögbiben tilos az ellenfelet lerúgni, rögtön piros jár érte. Aki mégis ilyet tesz, azt megbünteti a klubja, és bocsánatot kell kérnie az öltözőben mindenkitől, hogy a csapat egész heti kemény munkáját veszélyeztette megmozdulásával" - olvasható a levélben.

A rögbis ekézte is egy kicsit a futballistákat, azt írta, náluk soha senki nem szimulál a pályán, mert ez ellentmond a sportág filozófiájának, ráadásul a hétvégén volt egy olyan játékos, az ausztrál Sam Burgess, aki több mint egy órát játszott törött arccsonttal, hogy a csapata ne kerüljön hátrányba. 

Ronaldo az elmúlt hetekben élete egyik legnagyobb formájában játszik, a hétvégén az Athletic Bilbao ellen már harmadik szezonbeli mesterhármasát, ezzel újabb rekordokat állított be. 

Rovatok