Index Vakbarát Hírportál

Csendőrök kísérik a határtól magyar szurkolók különvonatát Romániában

2014. október 8., szerda 09:19

A magyar válogatott szombat este játszik Eb-selejtezőt Romániával Bukarestben, a magyar szurkolók szervezetten és egyénileg is érkeznek a mérkőzésre, az MLSZ őket tájékoztatta a legfontosabb tudnivalókról. 

A helyszínen már nem lehet belépőt vásárolni a csoportrangadóra, a stadion környékén pedig szurkolói zónát alakítanak majd ki, itt gyülekezhetnek a megérkező magyar drukkerek. A zónában román lejért, euróért, bankkártyás fizetéssel lehet 5 román lej értékű kupont venni, amellyel a szurkolói zónában lehet fizetni. 

A román hatóságok ismerik a kitiltott személyeket, amennyiben felismerik őket, bűncselekmény elkövetése miatt előállítják őket. Fontos tudnivaló, hogy a jogsértő szurkolókat a rendőrség nem engedi felszállni a stadionhoz tartó buszokra, és a szurkolói zónába csak a jeggyel rendelkező szurkolók léphetnek be. 

A Budapestről induló különvonatot a román csendőrök már a határtól kísérni fogják, a bukaresti pályaudvartól pdig busszal viszik el a magyar szurkolókat az arénához, a buszok szintén rendőri kíséretet kapnak. A buszokkal, autókkal Romániába utazóknak két útvonalat ajánlanak (Nagylak – Arad – Déva – Szeben – Ploiesti - Bukarest és Bors – Torda – Gyulafehérvár – Szeben – Brassó – Ploiesti - Bukarest), ezeket szintén ellenőrzi majd a román csendőrség, hogy ne legyen balhé. 

Pirotechnikai eszközöket nem lehet bevinni a meccsre, ezeket a törvény tiltja, illetve csak a hivatalos magyar zászlókat engedik be magyarországi helységnevekkel. A román hatóságok mellett az UEFA is kiemelten figyeli majd a mérkőzést és a stadionon kívüli eseményeket is, ezért is kérte meg az MLSZ a szurkolókat arra, hogy tartózkodjanak a rasszista, kierekesztő megnyilvánulásoktól és a balhéktól. Ha mégis balhé lesz, a nemzetközi szövetség érvényesítheti MLSZ-szel szemben hatályos, a tavalyi bukaresti mérkőzésen történt szurkolói magatartás miatt kiszabott, felfüggesztett büntetést.

Rovatok