Index Vakbarát Hírportál

Százmilliókat keresnek a románok a magyarok elleni Eb-selejtezőn

2014. október 8., szerda 12:12

Az anyagi gondokkal küzdő román szövetségnek közel egymillió eurós bevétele lesz a Románia–Magyarország Eb-selejtezőből, számolt be a Prosport.ro.

Az összeg majdnem fele, négyszázezer euró a VIP-es jegyekből folyik be, háromezer ilyen belépőt adtak el a találkozóra. Még ennél is több VIP-hely van az arénában, de ezeket a szövetségnek, a magyar vendégeknek és szponzoroknak ajánlották fel. Az oldallelátókra és a pályamenti szektorokba eladott belépőkből is többszázezer eurós bevétele származik a szövetségnek. 

A románok 2852 darab jegyet adtak a magyaroknak, ezer hely pedig biztonsági okokból marad majd üresen. Tavaly volt egy kisebb balhé az arénán belül, a rohamrendőrök szorítottak vissza néhány magyar szurkolót. 

A romániai várakozást jelzi, hogy az ötvenezer belépőt hat nap alatt elkapkodták. Tavaly ősszel 41 405 néző volt a bukaresti stadionban, akkor a hazaiak már másfél perc után vezettek egy védelmi hibát kihasználva, végül 3-0-ra nyertek.

A selejtezősorozat magyarországi meccse viszont zárt kapus volt a magyar szurkolók antiszemita megnyilvánulásai miatt, az MLSZ akkor azt mondta, jegyeladások hiánya többszázmilliós bevételkiesést okoz. 

Rovatok