Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Nagyon nyugodtan fogok aludni

2014. október 10., péntek 16:09

Megérkezett Bukarestbe és sajtótájékoztatót tartott Dárdai Pál, a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya és Gera Zoltán. A magyar válogatott az Eb-selejtező 2. körében találkozik Romániával szombaton.

Dárdai igyekezett minél kevesebbet beszélni az előtte álló mérkőzésről, az arra vonatkozó, illetve az azutáni helyzetet feszegető kérdéseket többször is visszadobta. 

Mint mondta, nagyon jól dolgoztak, és készülnek a mérkőzésre, sőt, annyira tökéletesek eddig a körülmények és a felkészülés, hogy reméli, pénteken délután elégedetlen lesz az edzéssel. A játékosokkal lehettek a családok, voltak moziban, érzékeltette a helyzetet, majd hozzátette, nagyon nyugodtan fog aludni. Volt olyan román újságíró, aki azt kérdezte, melyik filmet látták, de Dárdai csak annyit felelt,

egy sportújságírótól nem ilyen kérdést várok.

A két sérülttel, Stieber Zoltánnal és Korcsmár Zsolttal kapcsolatban elmondta, az edzésen részt vesznek, és ha szombaton nem lesznek 100 százalékos állapotban, akkor nem játszanak.

Gera Zoltán válaszolt arra, hogy milyen fogadtatásra számít az 55 ezer nézőtől a stadionban. Gera erre azt mondta, szerencsére nem értik majd, hogy miket fognak mondani a szurkolók, de szerinte minden játékos álma, hogy ennyi ember előtt játszhasson.

Megvan az önbizalom, megvan a terv, ezt kell megtölteni tartalommal,

tette hozzá Gera Zoltán.

A rivalizálásra vonatkozó utolsó kérdéseket Dárdai már azzal rázta le magáról, hogy a három meccsre 5-7 pontot vár, és míg a románok az 1. helyért fognak harcolni, mi a 3.-ért. Hogy ki lesz a csapatkapitány? Dzsudzsák Balázs, akit Dárdai megint nagyon megdicsért, Magyarország legjobb futballistájának nevezett, akinek a bal lábától rettegjenek a románok holnap!

Rovatok