Index Vakbarát Hírportál

Dárdai megváltoztatta a válogatottat, majdnem nyertünk Bukarestben

2014. október 11., szombat 20:31

Egy pontot szerzett Romániában Eb-selejtezőn a magyar csapat az új szövetségi kapitány első meccsén. Dzsudzsák egyenlített szép szabadrúgásgólból, aztán majdnem meg is nyertük a mérkőzést.

Remek eredményt ért el Bukarestben a magyar futballválogatott szombat este, 1-1-et játszott Romániával Eb-selejtezőn.

Úgy kezdtünk, ahogy szoktunk, volt néhány román helyzet, de az első negyedórát túléltük, sőt, bár alig volt nálunk a labda, a 40. percben gólt is fejeltünk. Szabadrúgás után Szalai bólintott a kapuba, de a bíró les miatt nem adta meg a találatot. Szabályos gól volt, mert az utolsó védő lába mélyen belógott, nagyot hibázott a partjelző és a skót játékvezető.

A románok újra támadásba lendültek, és ugyan nem játszottak jól, de a félidő végére benyomtak egy gólt. Valóban szép akció volt, a végén a laposan középre lőtt labdát csak a léc alá kellett helyeznie Rucescunak.

Ahogy a meccs után az új szövetséggi kapitány mondta, és tényleg ezt is lehetett látni, a gól megnyugtatott minket, és szerencsére a románokat is. A második félidőben teljesen visszaálltak kontrázni, átadták nekünk a labdát.

Dzsudzsak, Romania vs Ungaria 1-1

Nem játszottunk jól, de azt csináltuk, amit kellett, próbáltunk akciókat kialakítani, és végre passzoltunk rövidet is, nem csak ívelni akartunk. A románok abszolút azt gondolták, kezükben van a meccs, egyetlen helyzetük sem volt.

A 80. percben aztán lehetőséghez jutottunk, Dzsudzsák rúghatott szabadrúgást úgy 26 méterről. Ballal a jobb felső sarokra csavarta, nem volt tökéletes lövés, csak nagyon jó, de a román kapusa csak beleütni tudott.

Az utolsó negyedórában az m1 kommentátora szétaggódta magát, nehogy gólt kapjunk, ezzel szemben majdnem mi nyertük meg a meccset. A szünetben beállt Nikolics kapott óriási keresztlabdát, nagyon pengésen levette, megtolta, megverte a védőjét, már egyedül volt az ötös sarkán, és talán be is ment volna lövése a hosszúra, ha egy védő lába kicsit bele nem ér. A kapufát is súrolhatta a labda.

Románokat vertek a román rendőrök

A magyar himnuszt kifütyülte az 50 ezer helyi néző, majd nem sokkal a kezdés után a magyar melletti román szektorban dulakodás támadt. Rengeteg petárda és görögtűz is volt a román drukkereknél, és a rohamrendőrök nem haboztak, bementek, és kiürítették a szektort. Valószínűleg a román szövetség megunta, hogy állandóan súlyos pénzbüntetéseket kap az UEFA-tól a fegyelmezhetetlen szurkolói miatt, és rendet tett.

Dárdai játékosai egyértelműen győzni akartak, egyedül Király kapus húzta az időt és heccelte a románokat, akik komfortérzetükből kiesve azonnal idegesek lettek, lökdösődtek, keményen odarúgtak, látszott rajtuk, nem ehhez vannak szokva. Az új kapitány csapata teljesen kizökkentette őket, és hozta az eredményt.

A színvonalról most ne beszéljünk, pocsék meccs volt, de Dárdai futballistái azt tették, ami elvárható tőlük, küzdöttek, hajtottak, a Berlinben dolgozó edző német mentalitása máris meglátszik rajtuk. Dárdai felrázta a válogatottat, elment Bukarestbe, és elhozta, amiért ment, az egy pontot, sőt, majdnem többet is.

Megvan az első pontunk a selejtezőkön, az északírektől szenvedett hazai vereségünk után. Az volt Pintér Attila első és utolsó tétmeccse a válogatottnál, Dárdai az idei három selejtezőre vette át a csapatot és egy barátságos meccsre.

Ha így folytatja, lesz az több is.

Eb-selejtező, F csoport, 2. forduló:

Románia-Magyarország 1-1 (1-0)

Bukarest, Nemzeti Stadion, 55 000 néző, v.: William Collum (skót)
    gólszerzők: Rusescu (44.), illetve Dzsudzsák (82.)
    sárga lap: Hoban (18.), Gardos (31.), Grigore (79.), Rusescu (90.), illetve Gera (26.), Varga (51.), Juhász (69.), Elek (74.), Király (86.), Korcsmár (90.)

    Románia:
Ciprian Tatarusanu - Vlad Chiriches, Dorin Goian (Florin Gardos, 5.), Dragos Grigore, Razvan Rat - Ovidiu Hoban, Mihai Pintilii - Alexandru Maxim (Bogdan Stancu, 84.), Alexandru Chipciu, Lucian Sanmartean (Cristian Tanase, 67.) - Raul Rusescu

    Magyarország:
Király Gábor - Varga József, Juhász Roland, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás - Gera Zoltán (Tőzsér Dániel, 77.), Elek Ákos - Lovrencsics Gergő (Simon Krisztián, 63.), Stieber Zoltán (Nikolics Nemanja, a szünetben), Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

Rovatok